zaterdag 12 december 2009

Ik ben fan

Het plan was om naar The Deer Hunter te gaan kijken (met een prachtige, jonge Christopher Walken) omdat dat ooit de eerste film was die Henk en ik samen zagen (hij voor de tiende keer destijds, ik voor het eerst), maar omdat ik ineens voorzag dat ik het geen drie-en-een-half uur zou volhouden zonder door de slaap te worden ingehaald, besloten we de film op te nemen (voor een keer in de Kerstvakantie ofzo) en maar gewoon ehm, naar Popstars te kijken.
Bad choice. Mén, wat een oninspirerende toestand. Na de zoveelste Idols en X-factor, alleen maar meer van hetzelfde. En sommige deelnemers kunnen heel aardig zingen hoor, maar who cares?
Dus toen het afgelopen was knalde ik de tv uit en mijn laptop open, om nog even de foto’s te bekijken die ik die middag had gemaakt van ons slapende kleine meisje. Waardoor ik ineens aan dat nummer van de Pretenders moest denken. En aangezien ik achter mijn mac gezeten denk met mijn vingertoppen, schalde binnen luttele seconden Chrissy Hynde door de kamer. Mooi. Daarna klikte ik een filmpje aan van een andere zangeres die hetzelfde liedje zong.

Beng!
Kippenvel!

Ik heb echt als bevroren, met open mond, zitten luisteren. Wát een stem.
Sia. Ik had wel eens vaag van haar gehoord, (het nummer Breathe Me is van haar) maar dat ze zo fantastisch is, was me volledig ontgaan. Tot nu toe. Dus na nog een uur te hebben gegrasduind door alles wat er op inernet over haar te vinden is (ze heeft zelfs een blog! En twitter! :)) ging ik toch nog voldaan naar bed. Ik ben fan. Wat een persoonlijkheid, wat een leuk, gek mens. En wat een adembenemend mooie versie van een prachtig nummer:
(Helemaal tot het eind kijken hoor, en niet alleen omdat het eind zo onverwacht grappig is.)Nog niet overtuigd? KlikOja en van deze, van deze ben ik ook fan:18 opmerkingen:

Lotte-Marijn zei

ZUCHT! Prachtig!!!!! BEIDE <3

Anoniem zei

Hoi,

Wat een apart meisje, zeg. Zingt heel mooi. Heb even geyoutubed, maar er staat van alles van haar op.
Maar nog vééél schattiger is dat lekkere kind op de foto!

gr. Marjan

sanneke zei

Mooi hè? Ik vind the girl you lost to cocaine van haar zo geweldig, maar dan niet de speedversie.

sanneke zei

En ja, prachtig slapend schatje...

tikje wit zei

o ja, was ik al weer vergeten; wat is t toch een mooi liedje zeg... Schone slaapster ook zzzzzeer schoon!

Ilse zei

ohhhh wat een mooie foto ik ben zwaar fan van dit schatje enne sia is ook leuk maar die kleine slapende schone is natuurlijk het leukst.

NOVY zei

@Lotte-Marijn: mooi hè. Ik dacht wel dat jij dat ook zou vinden....
@Sanneke: oh: dat nummer is ook van haar? Ah, nee, ja, goh, duidelijk! Vind ik namelijk ook heel mooi, en inderdaad niet de speed-versie.

Roelien zei

Prachtig! Echt prachtig!

Susy zei

Ohja...Sia.
Ja. Dat vind ik heel speciale muziek.
Ik heb het hele album van Some people have real problems op mijn muziekspelertje staan.
I go to sleep is mooi, Breathe me ook, en probeer eens Day to Soon.

Nice.
En foto ook.

Frank zei

Ik heb ook een paar keer over haar geschreven. Ze is mn favoriete artiest van 2009.

Frank zei

Oh. En de scene met Walken in het ziekenhuis (dat hem naar de namen van zijn ouders wordt gevraagd en hij niks kan zeggen omdat hij moet huilen): geen-woorden-voor.

Frank zei

http://www.youtube.com/watch?v=RaXteVh8y4k

NOVY zei

@Susy: Day too soon beluisterd: inderdaad, beeldschoon. (too met dubbel o dus. Ja? :))
@Frank: de mijne ook. Op de valreep. En het Deer Hunter-fragment laat ik even voor wat het is: in de Kerstvakantie de hele film.

rudy kaals zei

Die foto, de schoone slaapster, sprookjesachtig! Mooie muziek ook.

Susy zei

Ja, dat zeg ik.
Day too Soon.
Sorry.
Mijn gedachten dwalen af als het om dat liedje gaat,
is dat een excuus?

NOVY zei

@Susy: ik vind het een goed excuus. Echt.

Door zei

Mooi he? Bedankt hiervoor!

Lotte-Marijn zei

JA! Dat heb je goed gedacht! Ben verkocht! Vind het prachtig en meteen het hele album op de computer staan. Gister de hele dag geluisterd! SUPER!

Trouwens....ik heb ook nog wat mooie plaatjes van de schone slaapster op mijn telefoon staan. Moet ik je maar gauw eens toemailen he?

DIKKE dikke kus!