Doorgaan naar hoofdcontent

Ik ben fan

Het plan was om naar The Deer Hunter te gaan kijken (met een prachtige, jonge Christopher Walken) omdat dat ooit de eerste film was die Henk en ik samen zagen (hij voor de tiende keer destijds, ik voor het eerst), maar omdat ik ineens voorzag dat ik het geen drie-en-een-half uur zou volhouden zonder door de slaap te worden ingehaald, besloten we de film op te nemen (voor een keer in de Kerstvakantie ofzo) en maar gewoon ehm, naar Popstars te kijken.
Bad choice. Mén, wat een oninspirerende toestand. Na de zoveelste Idols en X-factor, alleen maar meer van hetzelfde. En sommige deelnemers kunnen heel aardig zingen hoor, maar who cares?
Dus toen het afgelopen was knalde ik de tv uit en mijn laptop open, om nog even de foto’s te bekijken die ik die middag had gemaakt van ons slapende kleine meisje. Waardoor ik ineens aan dat nummer van de Pretenders moest denken. En aangezien ik achter mijn mac gezeten denk met mijn vingertoppen, schalde binnen luttele seconden Chrissy Hynde door de kamer. Mooi. Daarna klikte ik een filmpje aan van een andere zangeres die hetzelfde liedje zong.

Beng!
Kippenvel!

Ik heb echt als bevroren, met open mond, zitten luisteren. Wát een stem.
Sia. Ik had wel eens vaag van haar gehoord, (het nummer Breathe Me is van haar) maar dat ze zo fantastisch is, was me volledig ontgaan. Tot nu toe. Dus na nog een uur te hebben gegrasduind door alles wat er op inernet over haar te vinden is (ze heeft zelfs een blog! En twitter! :)) ging ik toch nog voldaan naar bed. Ik ben fan. Wat een persoonlijkheid, wat een leuk, gek mens. En wat een adembenemend mooie versie van een prachtig nummer:
(Helemaal tot het eind kijken hoor, en niet alleen omdat het eind zo onverwacht grappig is.)



Nog niet overtuigd? Klik



Oja en van deze, van deze ben ik ook fan: