woensdag 25 maart 2009

And we have a winner!

Net als ik denk dat ik het subject van mijn gevederde nachtmerrie (het arme beest is in mijn fantasie steeds enger geworden) wel nooit zal achterhalen, landt er een nieuwe reactie in mijn mailbox. Met een link. Waar ik meteen gretig op klik.
En....
Jaaaah! Dat is hem! Mijn vogel!
Rode poten, oranje mascara ogen!
Het is een...nijlgans! Oftewel Egyptian Goose, Alopochen aegyptiacus.
Die, zoals op een vogelsite staat te lezen: ‘ tegenwoordig in Nederland op veel plaatsten te zien is (nou, niet in mijn buurt hoor) maar van oorsprong hier niet thuis hoort (ziet u wel?). Het zijn dieren die in Afrika leven in waterrijke gebieden, zoals in Egypte langs de Nijl. Lang geleden al zijn ze als siervogel ontdekt en zo in Nederland in volières (kijk, daar is mijn volière) terechtgekomen. Doordat er exemplaren zijn ontsnapt en/of losgelaten is de nijlgans in de vrije natuur beland. Ook de nijlganzen in safaripark Beekse Bergen (zei ik het niet, dierentuin?) zijn er op eigen houtje neergestreken.’

Gewebkijk, bedankt! De badeend komt naar je toe.

5 opmerkingen:

Nicoleke zei

Ja! Dat is 'm!
Die heb ik ook ooit gezien bij ons in het park.
Groot zijn ze he?!

gewebkijk zei

http://gewebkijk.punt.nl/?id=485920&r=1&tbl_archief=&

;)

klaproos zei

oei..
die is sterk in opkomst,
een boosaardig dier dat alles uit z'n buurt houdt:-)

Vita zei

Vanmiddag waren wij met Ootje in het Westerpark en daar zag ik JOUW vogel: http://nl.tinypic.com/view.php?pic=xol15h&s=5

(het was dat ik door jou was gewaarschuwd en nu echt totaal indruk kon maken op D. door te zeggen "oh... da's een nijlgans." om vervolgens (dus) aan jou te denken en gauw een bewijsfoto te maken :-))

PS Terwijl ik mijn foto uploadede (dde? de?) las ik op AT5: http://gespot.at5.nl/2009/03/27/nijlganskuikens-in-het-vondelpark/ They're everywhere! (ik vind ze nogal eng, eerlijk gezegd)

NOVY zei

@Vita: Nou jááá zeg! (It's an invasion! Run!)
Maar liep ik me daar dus even vooruit op het nieuws!

Leuk dat je jouw exemplaar op de kiek hebt gezet. Henk, mijn eigen man, was er vanmorgen ook een paar tegengekomen, tijdens het hardlopen. 'Jaja,' zei ik. 'En toen heb je zeker even een foto gemaakt, als bewijs?' Nou nee dus, want hij kon zijn hardloopschema niet onderbreken.
Tss.