donderdag 27 augustus 2009

Kaartjes voor Tori

Woehoeoeoeoeoe!!!

Lange neus naar de recessie, onze de financiële crisis en wanbetalende opdrachtgevers:

Ik. Heb. Kaartjes. Voor..

Tori Amos!!

How cool is that?! Tori Amos is namelijk echt mijn all time hero! (heroin? Hm, dat klinkt meteen weer raar.) Ik heb al haar cd's (behalve de laatste), speel haar liedjes op de piano, als ik 'fan' niet zo'n stom woord vond, dan was ik het van haar. Tori Amos rules!

'Het concert in Groningen is haar meest intieme tijdens deze Sinful Atrraction Tour', zo valt in de concertaankondiging te lezen.
Ook dat nog! Kreun! Intiem en Sinful....klinkt dat goed of klinkt dat goed?Hier een van de mooiste liedjes/momenten op de concertregistratievideo uit 1997 (die ik zo vaak heb afgespeeld dat hij uiteindelijk letterlijk aan flarden lag): Cornflake Girl
En voor de liefhebber nog even een ietwat sentimentele doch bijna spirituele Tori Amos-ervaring: Tijdens de zoveelste autorit in een angstige periode waarin ik dagelijks met een steen op mijn hart naar het ziekenhuis in Carcassonne reed (65 kilometer heen en 65 kilometer terug) durfde ik voor het eerst weer iets te voelen en zette in een opwelling -tegen beter weten in, want ik wist eigenlijk dat er geen zender te vinden was die niet voornamelijk ruis ten gehore gaf - de autoradio aan. Om daar net de eerste tonen van Cornflake Girl te horen. Het hele nummer lang bleef ik goede ontvangst houden. Ongelofelijk! Tori Amos, op een Franse radiozender! In een auto zonder antenne! Tranen met tuiten heb ik gehuild. Van liefde, van hoop, van vertrouwen. Nu komt alles goed, dacht ik.

8 opmerkingen:

gewebkijk zei

ik heb eerst je verslag gelezen, en daarna nog helemaal in de ban van je verhaal tori gedraaid...

het voelde een beetje alsof ik ook plotseling even ontvangst had zonder antenne...

Soes zei

Wat een ontzettend mooi mens.

Astrid zei

Als je nog iemand zoekt om mee te gaan. Zucht.
Tori sleepte mij door mn eindexamens. Men, ik heb echt zoveel meegeblerd met haar. go go go go no-how. Out of the nest it's time...

Vita zei

Nou lees ik je Frankrijkverhaal al voor de tweede keer en denk alleen maar aan wat een krankzinnige toestand dat moet zijn geweest. Leven, dood, doodziek - allemaal tegelijk.

Tori Amos is (dan) geweldig, wat roept die muziek toch altijd een emoties op. Haar muziek is sterk verbonden met mijn eerste jaar met D. Hij draaide op onze rustige weekenddagen vaak An Pierle's Mud Stories of Tori Amos' Little Earthquakes, en ik word nog steeds zo gelukkig als ik dat nu hoor.

Heel veel plezier bij haar concert!

Natasja zei

Tori does rule!

Ik ben gek op dat stemgeluid. En het stemgeluid van Alanis Morissette. Die heeft ook van die prachtige nummers.

En och ja, die 'zwarte' periode in Frankrijk. Gelukkig is alles goedgekomen.

Overigens wel grappig dat er in onze leven zoveel 'parallellen' zijn!

Door zei

Wat staat ze nou raar te zwaaien aan het begin? Maar verder mooi hoor!!

Geert zei

Daar had ik ook wel heen gewild, maar ja: je kunt niet overal naar toe natuurlijk. Wij gaan naar Luka Bloom, ook in de Oosterpoort. Is ook een aanrader......

sanneke zei

Wow, je speelt het zelf? Ik bedenk me nu dat ik van Boys for Pele ook een muziekboek heb. Neeltje en ik luisteren nu naar Horses. Zo mooi. Neeltje zingt mee.
Little Earthquakes hoorde bij mijn studententijd, Scarlet's walk was de cd die bij Jip's zwangerschap hoorde.

En jij gaat dus...