woensdag 26 augustus 2009

Noorderzon

Mocht u het gevoel hebben dat u me mist, dat kan kloppen.
Ik ben namelijk een beetje ondergedoken.
Op Noorderzon.

Voor degenen onder u die het niet kennen, Noorderzon is een 10 dagen durend theaterfestival in het Noorderplantsoen in Groningen.

Kent u de Parade? Nou, zoiets is het, maar dan leuker. Denk ik. Zegt men. Ik weet het eigenlijk niet, maar het kan bijna niet anders.

Vandaag kopte het regionale huis–aan-huisblad over Noorderzon: ‘Elke dag weekend’.
Dat vat het wel zo’n beetje samen, ja.
We gaan er naartoe of we zijn er net geweest. We eten er, we drinken er, we kijken naar voorstellingen, we zien al onze vrienden en buren en vage kennissen, we kletsen, we hangen rond. En dat we tussendoor gewoon moeten werken en naar school gaan (het gevolg van de vroege vakantieshift van Noord-Nederland) is slechts een detail.

Wat Noorderzon is voor Groningen is wat Oerol is voor Terschelling. Misschien zelfs beter gezegd: wat carnaval is voor beneden de rivieren. Tenminste, wat het sociale aspect betreft. Daarmee houdt de vergelijking wel weer op ook, want je hoeft je voor Noorderzon goddank niet te verkleden, en ook is het niet heul hip om heul dronken te worden. (Ben ik nu te kort door de bocht over carnaval? Zo ja, no offence; ik heb er duidelijk geen verstand van.)


Wat een leuke bijkomstigheid is en wat het waarschijnlijk voor ons extra leuk maakt: wij wónen praktisch op Noorderzon. Als we ons huis uitstappen zijn we er al zo’n beetje. Ook als we thuisblijven eigenlijk: zonder het raam open te hoeven zetten dringt het kabaal hier met gemak binnen. Momenteel zing ik mee met de band die speelt. Bij wijze van spreken, want ik ken het nummer helemaal niet, maar u begrijpt wat ik bedoel.
Het is écht luid: de kinderen liggen te trillen in hun bedjes. En slapen intussen overigens als rozen: het resultaat van ons enhousiaste relaas dat je echt het allerlekkerst kunt inslapen met muziek en het geluid van blije mensen.
(Zo liggen onze buurkinderen al de hele week wakker: het ligt er dus echt maar net aan hoe je het brengt.)

Goed. Nu even tossen met Henk, om wie nog even mag gaan.

Na zondag meer.

7 opmerkingen:

Door zei

Oh, wat gaaf! En gezellig! En.. wie heeft er gewonnen met tossen?

gewebkijk zei

misschien kun je een limburger zo gek krijgen om op te komen passen... ;)

Cisca zei

Ik ben ook wel benieuwd naar een verslag van de winnaar dan wel winnares van de toss!

Natasja zei

Heel veel plezier!

Tossen jullie iedere avond? Of mogen jullie 'om de beurt'?

sanneke zei

Daar zou ik zondag eigenlijk naar toe met Simone van Siepsfabriek (heb even geen link, maar ze staat onder Siem in mijn linkenlijst), maar door het gedoe met Neel kwam het er niet van. Het leek me zo leuk! Doe je Siem de groetjes als je haar tegenkomt?

Astrid zei

Oh. Ooohh. Dat klinkt me dr toch heel erg leuk. En gezellig. Sjee. Misschien iets voor hier. Belgenzon. Ofzo. JA!

En off topic. b&b in italië. Ja. Niet persé op een berg hoor. Maar wel in de zon. Met eigen groenten-fruitteelt. Enzo. Och. Wat lijkt dat me idyllisch. Ben alleen niet zo van het bedden opmaken. Dus vrees dat het dan niks voor mij is...

Toet zei

Oooh, ik kom er nu pas achter dat jij woont in de stad waar ik zeven jaar heb gewoond. Leuk!!! (en ja, misschien wist ik het wel omdat ik het wel ergens eerder had gelezen, of was ik het vergeten, of ben ik blond, of wat dan ook, maar toch; leuk!)