woensdag 29 april 2009

Statcounteren

Het blijft leuk, die statcounter.
Vond ik een tijdje geleden de recent visitor map nog uitermate boeiend, tegenwoordig vermaak ik me enorm met de keyword-analysis, die de zoektermen laat zien waarmee mensen op mijn weblog belanden.
Die zoektermen zijn meestal vrij obvious: hemangioom, aardbeienvlek, dr Martens, bloedgroep, allemaal dingen waar ik gewoon over geschreven heb. Maar vaak ook zijn ze minder voor de hand liggend, soms op het verontrustende af, en (daardoor) heel erg grappig.

Hier het lijstje van vandaag en mijn top 3 'meest opmerkelijk':Op 3 heb ik gezet: spelen en later sex in de keuken
Bij gebrek aan beter eigenlijk hoor, want zo heel interessant is dit niet. Zoektermen met het woordje sex komen meer voor, zo schijnt, dus waarom zou iemand op die manier niet ook bij mij terecht kunnen komen. En ik heb inderdaad eens geschreven over sex. En over de keuken. Sex én de keuken (Sex and the Kitchen), niet sex ín de keuken. Ik heb namelijk helemaal niet zo veel met sex op de keukentafel, maar dat kon hij, of zij, natuurlijk niet weten.

Op 2: Hoe lang is Jurgen van der Berg
Een betere vraag was geweest: 'Is Jurgen van den Berg een Chinees?' Maar dit terzijde. Hoe lang is Jurgen van den Berg? Who wants to know? Iemand die zijn paspoort wil vervalsen? Zijn blind date van vanavond, die wil weten of ze haar hakken thuis kan laten? En, why does anyone want to know? De stém van Jurgen van den Berg is waar het om draait in het leven, niet zijn lengte. Tss.

Met stip op 1: Wat moet je doen als je parkiet met zijn wang ergens vast zit
Dit roept vele, vele vragen bij mij op. Ten eerste: wie is de vraagsteller en wat is zijn of haar leeftijd? Het zou een kind kunnen zijn, maar ik gok op iemand van minimaal 60 jaar. Het is namelijk een beetje zoektermen ingeven zoals mijn moeder dat zou doen. In de vorm van een grammaticaal correcte zin, liefst nog met een vraagteken. Want dat is netjes. Weet zij veel dat je tegen google gewoon mag blaffen: parkiet wang vast. Zeker in geval van haast. Bij paniek in de tent. Want dat lijkt me het geval hier: de parkiet zit immers vast met zijn wang. Toch? Ik bedoel, het is niet iets wat iemand zich zómaar afvraagt. Dat iemand op een ochtend wakker wordt en denkt: Hebben vissen ook wel eens oorpijn? En hee, wat moet je eigenlijk doen als je parkiet met zijn wang ergens vast zit? Nee.
Het woordje ‘ergens’ doet ook het ergste vermoeden. Want waar kan zo’n parkiet allemaal met zijn wang aan vast zitten? Aan een spijltje van zijn kooitje, hoop ik toch in de godsnaam? Of aan zijn waterbakje? Waar anders aan? Heeft de zoekpersoon (toch een kind?) zijn parkiet per ongeluk vastgeniet aan de vloerbedekking, maar durft hij/zij dat niet te zeggen? (Wat moet je doen als je parkiet met zijn wang vastgeniet zit aan de vloerbedekking ergens vast zit?)
Ik zei het al, vele, vele vragen.
Want dan heb ik het nog niet eens over dingen als:
Hoe zou het nu met het beestje zijn?
Heeft zijn baasje hem losgekregen?
Is mijn weblog daarbij op enige wijze van nut geweest?
Is het sindsdien al nog een keer gebeurd?

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Hahaha die is hilarisch! Ik wist niet eens dat een parkiet een wang had!!

Joeltje zei

Ik heb buikpijn van het lachen. Parkieten die met hun wang ergens vast zitten en dat je dat dan moet googlen. My god. Dan kun je nog beter die rukbeesten van de hema gaan sparen. Of zoiets.

-heeft duidelijk vakantie nodig-

Natasja zei

Ik lig nog na te snikken op de bank. Meid, wat een leuk logje.

Maar ik zie dat er ook wordt gegoogled op 'natasja lekker slim'.

Daar google je nog niet op? Heel de wereld weet toch al dat ik slim ben?

Nicoleke zei

Mooi he?!

Ik kijk er ook regelmatig naar en in mijn lijstje komt 'carolien tensen naakt' heel vaak voor...
Sja...

Moet er ook maar eens een logje aan wijden.

sanneke zei

Whahahaha! Geweldig logje! En nu wil ik het ook weten natuurlijk, van die parkiet.

Daan zei

Hahaha, ik zit te bulderen en heb meteen ook zo'n statstelding gedingesd op mijn blog, en nu maar afwachten.

Verslavende lijstjes en kaartjes ;-)

Ri zei

OMG! Wil je niet zulke leuke logje3s schrijven? Ik zit stiekem op mijn werk te lezen en dan valt het zo op als je hardop lacht...