Doorgaan naar hoofdcontent

Statcounteren

Het blijft leuk, die statcounter. Vond ik een tijdje geleden de recent visitor map nog uitermate boeiend, tegenwoordig vermaak ik me enorm met de keyword-analysis, die de zoektermen laat zien waarmee mensen op mijn weblog belanden. Die zoektermen zijn meestal vrij obvious: hemangioom, aardbeienvlek, dr Martens, bloedgroep, allemaal dingen waar ik gewoon over geschreven heb. Maar vaak ook zijn ze minder voor de hand liggend, soms op het verontrustende af, en (daardoor) heel erg grappig. Hier het lijstje van vandaag en mijn top 3 'meest opmerkelijk':  


Op 3 heb ik gezet: spelen en later sex in de keuken 
Bij gebrek aan beter eigenlijk hoor, want zo heel interessant is dit niet. Zoektermen met het woordje sex komen meer voor, zo schijnt, dus waarom zou iemand op die manier niet ook bij mij terecht kunnen komen. En ik heb inderdaad eens geschreven over seks. En over de keuken. Seks én de keuken (Sex and the Kitchen), niet seks ín de keuken. Ik heb namelijk helemaal niet zo veel met sek op de keukentafel, maar dat kon hij, of zij, natuurlijk niet weten. 

Op 2: Hoe lang is Jurgen van der Berg 
Ook een goede vraag in deze was geweest: 'Is Jurgen van den Berg een Chinees?' Maar dit terzijde. Hoe lang is Jurgen van den Berg? Who wants to know? Iemand die zijn paspoort wil vervalsen? Zijn blind date van vanavond, die wil weten of ze haar hakken thuis kan laten? En, why does anyone want to know? De stém van Jurgen van den Berg is waar het om draait in het leven, niet zijn lengte. Tss. 

Met stip op 1: Wat moet je doen als je parkiet met zijn wang ergens vast zit 
Dit roept vele, vele vragen bij mij op. Ten eerste: wie is de vraagsteller en wat is zijn of haar leeftijd? Het zou een kind kunnen zijn, maar ik gok op iemand van minimaal 60 jaar. Het is namelijk zoektermen ingeven zoals mijn moeder dat zou doen. In de vorm van een grammaticaal correcte zin, liefst nog met een vraagteken. Want dat is netjes. Weet zij veel dat je tegen google gewoon mag blaffen: parkiet wang vast. Zeker in geval van haast. Bij paniek in de tent. Want dat lijkt me het geval hier: de parkiet zit immers vast met zijn wang. 
Toch? 
Ik bedoel, het is niet iets wat iemand zich zómaar afvraagt. Dat je op een ochtend wakker wordt en denkt: hebben vissen ook wel eens oorpijn? En hee, wat moet je eigenlijk doen als je parkiet met zijn wang ergens vast zit? Nee. 

Het woordje ‘ergens’ doet ook het ergste vermoeden. Want waar kan zo’n parkiet allemaal met zijn wang aan vast zitten? Aan een spijltje van zijn kooitje, hoop ik toch in de godsnaam? Waar anders aan? Heeft de zoekpersoon (toch een kind?) zijn parkiet per ongeluk vastgeniet aan de vloerbedekking, maar durft hij dat niet te zeggen? (Wat moet je doen als je parkiet met zijn wang vastgeniet zit aan de vloerbedekking ergens vast zit?) 
Ik zei het al, vele, vele vragen. 
Want dan heb ik het nog niet eens over dingen als: 
Hoe zou het nu met het beestje zijn? 
Heeft zijn baasje hem losgekregen? 
Is mijn weblog daarbij nog op enige wijze van nut geweest? 
Is het sindsdien al nog een keer gebeurd?