donderdag 16 april 2009

Over blije babybillen en het milieu

Er was eens een moeder in Zweden, Marlene Sandberg, die vond dat de wereld een betere luier verdiende. Na jaren van ontwikkelen en netwerken kon ze haar eigen, unieke product presenteren: Nature Babycare. Luiers die gemaakt zijn op basis van natuurlijke producten (tarwe, hout en maïs) en hierdoor grotendeels biologisch afbreekbaar. Ze houden baby’s net zo droog als andere luiers en zitten net zo prettig, maar zijn veel milieuvriendelijker.

Ik gebruik ze sinds Loïs is geboren en vind ze geweldig. En niet alleen voor de billetjes en het milieu, maar ook voor mijn schuldgevoel over het gebruik van wegwerpluiers; het is niet zo dat ik nu helemaal niets meer voel als ik een verhaal als het hare lees, maar toch aanmerkelijk minder dan toen ik, voor Bo en Merlijn, nog gewoon Pampers kocht. Of Bumblies. Of Kruidvat-eigen-merk.

Ik ben zelfs zo enthousiast dat ik ambassadeur ben geworden van Naty. Dat betekent dat ik in ruil voor een gratis pak luiers mensen vertel over de voordelen van deze natuurvriendelijke luier.

Dus bij deze:

Nature Babycare.
Luiers.
Van maïs.
Beter voor het milieu dan andere wegwerpluiers.
Goed absorberend en zacht voor de huid.
Te koop bij Etos. Voor €8,49 per pak. (Das goedkoper dan Pampers en Huggies. En soms zijn ze ook nog in de aanbieding: 3 halen, 2 betalen.)

Probeert het en zegt het voort!

15 opmerkingen:

Lieke zei

En hoeveel zitten er dan in een pak?

(een hollander, he, ik. Een echte!)

Door zei

Klinkt goed. Maar ik ga het niet meer proberen, ben nu bijna 5 jaar uit de luiers. Joehoee!!

Nicole zei

Ik vind in ieder geval de verpakking al heel erg mooi! Niet zo schreeuwerig en niet met van die kitscherige baby's.

Ilse zei

Nou als het ook nog goedkoper is dan Pampers zou ik niet weten waarom men ze niet zou kopen? Ik hoef gelukkig geen luiers meer te kopen zit bijna in de fase Tena Lady (zucht).

Daan zei

Ja, die zijn fijn, die gebruiken we naast de katoenen luiers als we een dagje op pad zijn/vakantie zijn.

NOVY zei

@Lieke: 44 geloof ik? Bij maat 4?

Soes zei

Als ik aan de Tenaladies toe ben, zal ik er aan denken ;)

Astrid zei

Oké. I'm interested. Maar waar koop ik die in Antwerpen?

NOVY zei

@Astid: Hmm...das een goeie. In veel landen verkrijgbaar, maar niet in België voor zover ik kan zien. Kwamen jullie niet ook vaak in Frankrijk? Bij Auchan zijn ze.

Pauline P zei

Moet je die dan in de groene container gooien?

MaMarije zei

Wij zijn hier na verschillende omzwervingen tóch weer op de Pampers uit gekomen (Etos en Kruidvat: net karton en het kind kreeg er een rode bips van). En iedere keer sta ik toch een beetje te gluren naar deze pakken.

Zijn ze net zo zacht als de pampers? Misschien moet ik het dan toch een keertje proberen... Bestaan er eigenlijk van die kleine probeerverpakkingen?

Inge zei

Ik ga ze zeker kopen als dit wurm geboren is. Bij Emma heb ik de grootste maat nog wel geprobeerd maar die heeft zo weinig spek om dr benen dat ze bij haar niet zo goed sloten. Maar dat had ze soms zelfs bij Pampers en Huggies die toch alle kanten op rekten en stretchten...

Maar het is wel fantastisch als deze zeer milieuvervuilende fase iets minder milieuvervuilend zou kunnen zijn..

Cisca zei

O, ik vind dat zo lastig hè. Ben van de gewone pampers, maar jee wat een afval. Daar voel ik me best schuldig over.

Joeltje zei

Ik ben óm. OM ben ik. HELEMAAL OM. Ik ben ook ambassadeur. Of is het ambasadeur? Hoe dan ook? Ik ben om. Voor de wegwerpers aan de Naty en morgen komen de bamboe luiers binnen.
Volgens manlief ben ik een milieu ayatollah geworden. En dat vind ie eng. Maar ik voelde me zooooooooo schuldig over die enorme afvalberg die maar bleef groeien (door die kilo's stront van Mister T.) dat ik wat moest doen. Nu doe ik het dus.
Maar op m'n werk krijg ik vreemde blikken. Zeker ook omdat in mijn digitale handtekening nu staat "niet printen van mijn emaiil spaart het milieu". Echt waar. Ik zag het bij een collega van een andere locatie en wilde 'm ook. Die zin. Net als die luiers. Van jou. En die van Sanneke.

Groet. De milieu ayatollah.
Ik moet er maar eens over gaan loggen.
Wat zeg ik? Ik schrijf hier gewoon een hele log als reactie.

NOVY zei

@Joeltje: cool! (Maf mens.)