dinsdag 3 november 2009

Kijk eens wat ik op straat vond!1. Ik ben bang voor chloor. Voor bleek. Sinds mijn moeder mij als kind eens opdroeg om ‘even die gele fles met die rode dop uit de bijkeuken te halen’. Ik deed wat me was opgedragen en hield daarbij de fles tegen mijn buik geklemd, met als resultaat een witte vlek op mijn prachtige roodfluwelen lievelings-sweater. Of beter gezegd, een niet-vlek. De Glorix had plaatselijk de kleur van mijn trui gestolen. Ik vond dat zó erg! Totale ontluistering. Dat iets daar toe in staat was, dan ging mijn voorstelling te boven. En nog, eigenlijk.

2. Om even bij de chemische middelen te blijven: je kunt me niet gelukkiger krijgen dan als het doucheputje verstopt zit. Want dan mag ik met de Caustic Soda. (Kent u dat, Caustic Soda? En goedje dat zo gevaarlijk is en volgens mij zo slecht voor het milieu, dat ik niet begrijp dat het nog steeds verkocht mag worden?) Ik strooi een flinke scheut korrels in de afvoer, giet er kokend water op. En dan begint het te bruisen, te borrelen. Met een ziedend geweld wordt de leiding schoongevreten, alle haren, alle vetresten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het is.. magic. Het is.. heerlijk. En na afloop schaam ik me diep.

3. Toen ik een jaar of 8 was had ik iets raars met de stem van Lenny Kuhr. Het was de manier waarop ze de 'r' uitsprak en iets in haar timbre, waar ik 'het' van kreeg; een soort verliefderig gevoel. Ehm ja.

4. Ik heb een serieus autoriteitsprobleem. Het is maar goed dat ik niet voor een baas werk. Als iemand me vertelt wat ik moet doen en wanneer ik het moet doen dan word ik onmiddellijk obstinaat. De middelbare school was wat dat betreft dan ook een vreselijke tijd, die ik heb doorstaan door aan de verplichte dingen altijd stiekem mijn eigen draai te geven. Zo heb ik in mijn eindexamenjaar bloedserieus een spreekbeurt gehouden over kabouters, gebaseerd op het boek van Rien Poortvliet. Ik bracht authentieke opnames ten gehore van een kaboutergesprek (de lp van Paulus de Boskabouter versneld afgespeeld) en liet onder een struik gevonden kabouterschoeisel (een barbie-laars bekleed met konijnenbont) de klas rondgaan.
Het is me gelukt om gedurende de hele spreekbeurt in mijn rol te blijven - ondanks het voortdurend gegiechel van mijn klasgenoten en de kostelijke uitdrukking op het gezicht van de leraar Nederlands (Neemt ze me nou in de maling? Of gelooft ze echt dat kabouters bestaan?) en ik kreeg een negen.

5. Ik moet altijd heel hard lachen om mijn eigen grapjes. Omdat ik ze meestal echt heel erg leuk vind.

6. Ik ben totaal niet stressbestendig. De combinatie van drie kinderen en een beroep waarbij ik te maken heb met deadlines zorgt er regelmatig voor dat ik stapelgek word. Maar ik ben tenminste eigen baas.

7. Ik heb eens een lampje gestolen uit een hotel in Antwerpen. Lang verhaal.

8. (Kopie van een reactie die ik eens gaf op het weblog van Frank) Ik moet elke maandag naar de supermarkt om de boodschappen voor de hele week te doen en ik kan niet naar de supermarkt zonder lijstje. En dan niet zomaar een lijstje, maar een volledig kloppend, precies-op-deze-manier-loop-ik-door-de-gangpaden-lijstje. Ik stuurde Henk eens met mijn lijstje naar de Jumbo en die belde mij halverwege hikkend van de lach op. 'Alles staat op volgorde,' riep hij. 'Ik wed dat als ik nu, zonder te kijken, mijn arm uitsteek dat ik een blikje tonijn te pakken heb.'

9. Ik denk dat het geluk brengt als ik precies om 18:06 naar de digitale klok in de keuken kijk. Omdat 18 juni mijn verjaardag is. En de mooiste datum van het jaar.

Tsja. Het zijn tot nu toe misschien niet echt de bekentenissen waarvan het plaatsvervangend schaamrood u naar de kaken vliegt.
Misschien deze dan?
10. Ik drink elke dag wijn. El-ke dag. Twee glazen. Eén tijdens het koken en één bij het eten. En in het weekend en op feestjes wel eens een glaasje meer.

25 opmerkingen:

Ilse zei

Ik heb heel hard moeten lachen om je kabouter verhaal geweldig gewoon.
En de rest is ook erg leuk, leuke lijst hoor en sommige dingen (autoriteit/stress oa) kan ik je de hand schudden , daar heb ik ook last van ...

Zeeuwse Mama zei

O wat heerlijk van dat kabouterverhaal!! Ik vind het stoer, zoiets had ik niet gedurfd in die tijd! ;-)

Mammalien zei

Owow, die kabouterspreekbeurt... ik wou dat ik dat had gedurfd op mijn 183. (Wat zeg ik? Ik wou dat ik het NU zou durven!!)

Natasja zei

Nee, geen plaatsvervangend schaamrood op de kaken. Hoewel. Een kabóuterspreekbeurt???

Natasja zei

Ik heb trouwens ook een boodschappenlijst in de volgende van de supermarkt. In Excel!
Over übernerd gesproken.....

Door zei

Mafkees, jij met je doucheputje! Haha, leuk lijstje hoor. Autoriteitsprobleem heb ik ook wel een bietje.
Wijntje? Lekker!

Nicoleke zei

Ik denk dat ik punt 10 gewoon van je ga overnemen.
Behalve op dagen dat ik moet handballen.
Dan niet.

Joeltje zei

@Natasja: IN EXCEL?!!

@Novy: ik schrijf de boodschappenlijst samen met manlief. We schrijven hem beide in volgorde. Je kunt geen cola onder kaas opschrijven, dat begrijpt toch iedere stomme boer?

Maartje zei

leuk! zo heb ik ooit eens een spreekbeurt gehouden dat Madelief van Guus Kuijer écht tot de allergrootsten der wereldliteratuur behoorde. Maar kabouters, ja dat is nog mooier..

pien zei

fijne lijst! je bent leuk.

Anoniem zei

ik dacht dat je met de billen bloot zou gaan, zie blog natasja?
en nu is jou top 10 zo netjes!!!
maar wel erg leuk... haha!
Misschien me ook maar eens aan wagen, had toch even een echte blog-dip, geen idee waar ik het over moest hebben.

Manja

Inge zei

Haha, ik heb op de basisschool in de 6e klas een werkstuk over kabouters gemaakt. Ook op basis van het Rien Poortvliet boek. Mijn vriendin had het over de Chinese Muur.

gr Inge (muts)

Nicolette zei

Volgende keer op maandag je boodschappenlijstje aan je kabouters geven en het komt helemaal goed voor 18.06 uur!
Leuk lijstje zeg!

NOVY zei

Niemand iets over Lenny Kuhr?

Limoentje zei

Wat een mooi verhaal; een kabouterspreekbeurt! Hilarisch gewoon.

En die lamp, dat is/was ook een mooi verhaal :D

quirk zei

De trrrroubadourrrrr, de trrrroubadourrrr.
Nah? Nah?

NOVY zei

@quirk: lekkerrr.

Soes zei

Zo'n r als Lenny Kuhr heeft, heb ik ook.
Wordt je nu ook vullieft op mij? :-)

Ik vind je lijstje ontzettend leuk.
Je kabouterspreekbeurt.... hoe kom je er op?
Ooit deed ik dat ook, die lijstjes op volgorde. Die controlfreak is al een tijdje onvindbaar.

18.06... What can I say? The best!
Toch gek hè, dat we die datum nu 'samen moeten delen'.

Repel zei

Later als ik groot ben wil ik net zo obstinaat worden al jij. kan je dat leren?

Anoniem zei

Hoezo, kabouters bestaan niet!?

liefs (kabouter)muts Moniek

ps. je houdt jezelf vreselijk in, met die 10 punten. Het kan volgens mij nog veel gekker met jou.
(ja, zie dit als een uitdaging, ja!)

jacq zei

Lenny Kuhr: jawel, ik. 'Visite' was geloof ik mijn eerste singletje ooit. Met Les Poppies. Mens wat wanstaltig, maar wat vond ik het mooi toen! (Let op het politiek correcte maar verder natuurlijk negeerbare 'toen'.)

Over boodschappenlijsten: tuurlijk moeten die op volgorde. Kan het ook anders dan? Wat wij ook nog hebben is een standaardlijst (hebbben gewoon een stapel uitgeprint) met alle dingen die bij de grote boodschappen horen of incidenteel horen. Daarop kan je aanvinken of er inderdaad wc-papier nodig is, zo niet dan vink je niets aan. Heel handig om de lijst op te stellen omdat je gewoon op de automatische piloot alles langs kunt lopen. Maar on-ge-loof-lijk nerdig, dat dan weer wel.

Cisca zei

Hahaha.

Lachen om mijn eigen grappen, dat kan ik ook altijd zo goed... Leuk is dat, he?

Susy zei

Ik ga vannacht maar eens laat opblijven.
Om om 02.06 uur naar de klok te kunnen kijken.
Heb ik ook eens geluk.

kwan zei

Ik maak het mezelf gemakkelijker. Als ik op de klok kijk en het is een oneven getal dan brengt dat geluk. Zelfs 12:33 vind ik een oneven getal, haha!

*zoals je ziet, vind ik mezelf ook erg grappig*

geliefdkind zei

aaahahahahahahahahahahahahaahaha!

maar ik moet zeggen... misschien ga ik ook amar eens een volgorde lijstje maken. We zijn altijd zooo veel tijd kwijt met heen en weer lopen in de Jumbo... En in Excel das helemaal geniaal, hoef je er niet elke keer over na te denken hoe het ookalweer ingedeeld was.