maandag 25 april 2011

Paasfonduen op Eerste Kaasdag


Het begon ermee dat we via facebook werden uitgenodigd voor een evenement.
Paasfonduen op Eerste Kaasdag.
Locatie: Henk en Yvon
'Verrek,' zei Henk, 'dat is bij ons.'
'Ja,' zei ik. 'Ik las het ook.'

En toen we zagen dat er zich inmiddels ook al een tiental gasten had aangemeld, gingen we braaf aan de slag met het maken van een boodschappenlijst (want ook al stond er in de originele uitnodiging dat iedereen iets zou meenemen; men vond het later toch handiger als de inkopen centraal zouden worden gedaan - goh), het regelen van extra tafels en stoelen, en het waarschuwen van de buren. Oh nee, dat laatste was best een heel goed idee geweest, maar vergaten we. Jammergenoeg.
U moet weten dat feestjes bij ons nogal eens de neiging hebben om uit de hand te lopen. In gezelligheid. Want naast drie verschillende kaasfondues en rauwkost en brood en salades was er wijn. Véél wijn. En ook was er bier en whisky en misschien zag ik zelfs een fles absint staan.
Enfin.
Ik stond vanmorgen alweer om acht uur op, om sigarettenpeuken van het plein te vegen, anderszins puin te ruimen en een stiekem rondje door het huis te maken om te kijken wie er eigenlijk allemaal was blijven slapen en in welk bed enzo.
Als u nou ook nog weet dat wij zelf twee dagen eerder 's morgens wakker werden op iemand's balkon, na een vergelijkbaar feest, dan weet u wel weer wat voor soort paasweekend het was.
Nja.
Moet het ook maar niet zo zomeren ineens.
Daar wordt een mens maar uitbundig van.

(Als u me zoekt de komende weken, dan drink ik water. En eet ik salades en wie weet zélfs af en toe wat fruit. En verder glimlach ik vriendelijk en nederig naar de buren.)

fotootjes van facebook geplukt (dan mag het hè):

13 opmerkingen:

sanneke zei

Op een mix van absinth en sigaretten ga je vast héél goed twisteren. Je krijgt er in elk geval een twisted mind van. :)

NOVY zei

Klopt. Al hield ik het gelukkig bij wijn. :).

Terrebel zei

Weinig dingen zo hilarisch als dronken Twister spelen.

Het Tweede Plan zei

Begrijp ik nou goed dat je op Facebook moet vernemen dat er bij jou thuis een feestje is? Ik heb een blog, maar de rest van de social media is een beetje aan mij voorbij gegaan, maar dit lijkt me toch de 'bloody limit'. Fijn dat het leuk was. Stel je voor dat dat niet zo was, nou ja, blame it on Facebook.

Zuster_Klivia zei

Heeeej: dat zijn de betere evenementen! Die had ik dan weer niet op mijn FB staan. Jammer! Zou wel weer eens zin hebben in een potje Twister :)

ChoCho zei

Moet kunnen ;-)

Herma zei

'Verrek,' zei Henk, 'dat is bij ons.'
'Ja,' zei ik. 'Ik las het ook.'
Hahaha!
Zo'n bericht ontdekken lijkt mij persoonlijk echt heel erg, maar ik moest er wel heel hard om lachen!
Dat slaap-balkon ziet er dan wel weer avontuurlijk uit. Met genoeg drank op zou je er nog echt een oog kunnen dichtdoen ook.

NOVY zei

@Tweede plan en @Herma: Je moet wat ik schrijf natuurlijk nooit al te letterlijk nemen hè. Misschien dat er van tevoren al wel zo'n beetje was gepolst of wij open stonden voor het een en ander :).

NOVY zei

Oja, @Herma: Prima geslapen op dat balkon. Nee maar echt! En prachtig, onder de sterren.

Ri zei

Heerlijk, zulke etentjes die op zich al feestjes zijn en er dan ook op uitdraaien.

Nicolekebolleke zei

Dit zijn zéker de betere feestjes! Wat ziet het er toch heerlijk stads uit.. zo op de stoep.

Simone zei

Hee, maar dat ene stel buren van jullie...die wonen dus nu in ons oude huis ontdekte ik laatst. En onze oude-overburen zijn vrienden van jullie en onze kinderen zitten op Santelli. En nee...wij kennen elkaar eigenlijk niet. Maar leuk paasfonduen op eerste kaasdag!

NOVY zei

@Simone: Hee. Ik denk dat ik het helemaal volg! Bijna. (Want wie zijn jullie oude buren die vrienden van ons zijn? En waarom kennen wij elkaar eigenlijk niet?)