Doorgaan naar hoofdcontent

Paasfonduen op Eerste Kaasdag


Het begon ermee dat we via facebook werden uitgenodigd voor een evenement.
Paasfonduen op Eerste Kaasdag.
Locatie: Henk en Yvon
'Verrek,' zei Henk, 'dat is bij ons.'
'Ja,' zei ik. 'Ik las het ook.'

En toen we zagen dat er zich inmiddels ook al een tiental gasten had aangemeld, gingen we braaf aan de slag met het maken van een boodschappenlijst (want ook al stond er in de originele uitnodiging dat iedereen iets zou meenemen; men vond het later toch handiger als de inkopen centraal zouden worden gedaan - goh), het regelen van extra tafels en stoelen, en het waarschuwen van de buren. Oh nee, dat laatste was best een heel goed idee geweest, maar vergaten we. Jammergenoeg.
U moet weten dat feestjes bij ons nogal eens de neiging hebben om uit de hand te lopen. In gezelligheid. Want naast drie verschillende kaasfondues en rauwkost en brood en salades was er wijn. Véél wijn. En ook was er bier en whisky en misschien zag ik zelfs een fles absint staan.
Enfin.
Ik stond vanmorgen alweer om acht uur op, om sigarettenpeuken van het plein te vegen, anderszins puin te ruimen en een stiekem rondje door het huis te maken om te kijken wie er eigenlijk allemaal was blijven slapen en in welk bed enzo.
Als u nou ook nog weet dat wij zelf twee dagen eerder 's morgens wakker werden op iemand's balkon, na een vergelijkbaar feest, dan weet u wel weer wat voor soort paasweekend het was.
Nja.
Moet het ook maar niet zo zomeren ineens.
Daar wordt een mens maar uitbundig van.

(Als u me zoekt de komende weken, dan drink ik water. En eet ik salades en wie weet zélfs af en toe wat fruit. En verder glimlach ik vriendelijk en nederig naar de buren.)

fotootjes van facebook geplukt (dan mag het hè):