dinsdag 30 oktober 2012

You ain't gonna believe this

Vandaag valt er weer wat te lachen op dit weblog, mensen!
Het is echt hi-ha-hilarisch!
Als u van leedvermaak houdt, tenminste.

Weet u nog dat ik een ticket naar Hawaii kocht?

 Ja, dat weet u vast nog wel. Dat was gisteren, immers.

Ik hoef dan ook niet meer te vertellen dat ik het nogal een dingetje was, voor mij. Want zóveel geld uitgeven, geld dat we de komende maanden eigenlijk helemaal niet kunnen missen, dat gaat me niet in de koude kleren zitten. Maar ik had het gedáán. En ik was trots op mijn doortastendheid.

Vanmorgen werd ik wakker en pakte mijn iPhone.
Er was een mailtje van mijn zusje.
Ik dacht nog: wat toevallig! Want ik heb haar nog helemaal niet verteld dat ik een ticket heb! Heeft ze misschien mijn blog gelezen?

En toen las ik de eerste regel.

Wacht nog even met een ticket boeken, want rond mijn verjaardag ben ik waarschijnlijk in Portugal!

Het was alsof al het bloed uit me wegtrok.
Alle energie stroomde hop, dwars door het bed, zo de vloerbedekking in.
In Pórtugal?
Maar.. maar...dat kán helemaal niet!
Mijn zusje mag namelijk al tien jaar de VS niet verlaten! (Iets met de immigration service. En met geen paspoort ofzo. Ik weet het niet precies.) Dat was nou al die tijd het hele eiereten; dat zij niet naar hier kon komen!
En en en....we hadden toch een afspraak! We zouden naar haar toegaan, rond haar verjaardag! Want ja, niet alleen ik, maar ook haar moeder (niet mijn moeder; we zijn halfzusjes) met haar partner. Die een huis zouden huren, waar we dan met z’n allen in konden. (Ja, het klonk wel allemaal heel avontuurlijk enzo, mijn Grote Reis, maar ik zou gewoon in een gespreid bedje terechtkomen, hoor. Dat kan ik nu wel vertellen.)

In januari zouden we gezamenlijk de vliegtickets gaan kopen. Maar omdat ik, koopjesjager die ik ben, had ontdekt dat vroegboeken meer dan duizend euro kon schelen, besloot ik gisteren om eigenwijs alvast mijn ticket te kopen.
Binnen is binnen, dacht ik.

Maar hardlopers zijn doodlopers.
Vele eersten zullen de laatsten zijn.
Here is the thing:
In april ga ik naar Hawaii.
Terwijl mijn zusje in Portugal is.
En als mijn zusje in Portugal is, dan gaan haar moeder en haar partner waarschijnlijk ook naar Portugal! Wat zeg ik, ze blijven gewoon in Portugal, want daar wonen ze namelijk.
Dus dan huren ze vast geen huis op Hawaii.
Bovendien.....als mijn zusje in Portugal is, dan wil ik óók naar Portugal. Portugal is dan wel geen Hawaii maar ook heel mooi zeggen ze en veel minder ver weg en veel goedkoper en en en.... dan zou ik zelfs mijn hele gezin kunnen meenemen!
Als ik niet al een ticket naar Hawaii had betaald.

Neeeeee! Mailde ik terug. Ik heb net een ticket ge-boehoe-kt!!

En daarna belde ik maar eens met de annuleringsverzekering.
‘Hallo, zei ik. Kijk het zit zo: Ik heb dus een reis geboekt, maar misschien ga ik toch niet, want ik heb misschien geen onderdak want de mensen bij wie ik zou logeren zijn er misschien niet.’
‘Zijn ze ziek of dood?’
‘Ehm. Nou, dat hoop ik niet, nee, ze zijn misschien in Portugal.’
‘Nee, dat is geen geldige annuleringsreden.’
‘Ik was er al bang voor.’

Dus wat nu?
Wat te doen?
Een vliegticket is niet overdraagbaar, dus op Marktplaats zetten heeft geen zin.

Gewoon drie keer dapper slikken en de financiële strop voor lief nemen?

Of..... toch naar Hawaii gaan? Er een bizar project van maken? In haar schoolbus onder de grapefruitboom gaan wonen en drie weken haar leven overnemen? Haar vrienden en buren leren kennen, in haar habitat verblijven en er een fantastisch verhaal over schrijven?
Het lijkt op dit moment de beste oplossing. Nouja, de spannendste.

Pfff.
Stiekem hoop ik dat het toch allemaal nog niet lukt met die immigrations service.
En realiseer me tegelijkertijd wat een egoïstische gedachte dat is.


(Als u nu denkt: wat een ongeloofwaardigheden allemaal! Hoe kan het nou dat alles zo langs elkaar heen loopt? Dat komt omdat de communicatie met de betrokkenen heel moeizaam verloopt. Mijn zusje heeft geen telefoon en kan maar sporadisch online zijn (geen idee wanneer ik bijvoorbeeld antwoord op mijn paniekmail kan verwachten) en haar moeder spreek ik alleen als ze soms even in Nederland is; in Portugal kan ik haar niet bereiken want ik vergat steeds het mobiele nummer te vragen. Haha. Ja. LMFAO.)

24 opmerkingen:

MaMarije zei

Aiaiai, dat is zo ontzettend niet fijn... Hoop dat er nog een positieve twist in dit reisverhaal komt!

Elise zei

Oh. Nee. Dat is K!!! :(

Susy zei

Nouja. Simpel.
'Waarschijnlijk' in Portugal is dus gewoon 'niet'.
Dus geen paniek. Jij gaat, zij is daar en dan ga ik wel naar Portugal.
Simpel.

de Brassers zei

Volgens mij kan alleen Novy zoiets overkomen....wat een pech zie je haar misschien nog niet en haar dochter ook niet. Straks denk de rest van de familie, laten wij dan maar naar Portugal gaan....ECHT NIET LEUK.......

gewebkijk wetens en onwetenswaardigheden zei

ik overweeg ernstig om maar weer even te stoppen met reageren hoor. wat moet ik hier nu in vredesnaam op zeggen?
dit verzin je toch niet.

Kristel zei

Neeee! Argh! Nou daaag je zusje gaat dus gewoon niet naar Portugal hoor hee.

Kristel zei

Neeee! Argh! Nou daaag je zusje gaat dus gewoon niet naar Portugal hoor hee.

kurred zei

Oeps, dat is meer leed dan vermaak. Of is het een bladzijde uit het boek dat je aan het schrijven bent? Dan gaat dat vast heel spannend worden. Als het wel echt is wordt het natuurlijk ook heel spannend. En het spannends is natuurlijk Hawaii

sanneke zei

Godsamme. Wat moet je hier nou van maken? Wat wil de kosmos van jou dat je in je eentje naar Hawaii moet? Nou ja, je weet het evenmin als ik natuurlijk.

Mimi zei

Ik snap t niet. Ze wonen in Portugal. Wie? Haar moeder? En kan ze niet op een ander moment naar Portugal? Dat is, als zij haar tickets nog niet heeft geboekt.
Ik hoop dat t uiteindelijk allemaal meevalt want dit verzín je niet!

Herma zei

Hee, maar ben ik nou heel raar als ik zeg dat ik zou overwegen haar te vragen om niet naar Portugal te gaan, maar "gewoon" in/op Hawaï te blijven vanwege de once in à thousand years gelegenheid dat jij dus, zoals min of meer hadden afgesproken, naar Hawaï komt? Hier zitten jullie toch al tien jaar op te wachten, ofzo? En 'waarschijnlijk' is nog niet 'zeker'...

Cisca zei

Maarmaarmaar...

Ze kan toch ook een ander moment naar Portugal? En, jij kunt toch ook eventueel de datum van je ticket gewoon veranderen?
Of zeg ik nu hele rare dingen?

Lucienne zei

Ik zou ook zeggen: plan Hawaii gaat door en later naar Portugal! Dat is toch nog te regelen?

NOVY zei

Kijk. Als zij ineens kan reizen, dan kan ik me zo voorstellen dat haar moeder en (83 jarige) partner, niet WEER die lange zware dure reis willen maken. Alleen voor mij, omdat ik nou eenmaal al heb geboekt.

Herma zei

Je bent te bescheiden. Niemand wil toch een ander voor zo ' n bedrag het schip in laten gaan? Zij gaat toch niet doodleuk naar Portugal nou jij ein- de-lijk een x haar kant op kan komen? Ze zal het vast willen verzetten.

Ri zei

OMG! Wat zijn dat nou weer voor fratsen? Dat geloof je toch niet? Ik hoop vanuit de grond van mijn hart dat dit opgelost gaat worden. Hoe dan ook.

Anoniem zei

Tuurlijk gaat zij niet naar Portugal! Dat doet ze pas als jij weer bent vertrokken uit Hawaii. En mam en vriend vieren haar verjaardag later samen met haar in Portugal! X Gina

LEHTI zei

Och arme Novy, hoop dat dit idd. zoiets is als een bladzijde uit je roman waar je me bezig ging. Maar ik denk echt dat dit goed gaat komen. Want dat moet gewoon. (tip: fake een zwangerschap of zo, schijnt wel een aanvaardbare reden zijn voor annuleren) Zoiets. Je hebt ooit toch een heus Frans ziekenhuis kunnen vermurwen?, dan is een reisbureau een eitje voor je. Go, Novy, je kunt dit.

Jack zei

Naah, ik geloof niet dat het toeval is dat jullie met de hele wereldbol tussen jullie in op hetzelfde moment met hetzelfde bezig zijn: elkaar eindelijk een keer weer zien!

Lullig dat er nou zoveel geld mee gemoeid is, maar the sunny side is dat je elkaar dus hoe dan ook in april weer gaat zien!

Da's echt belangrijker dan alle geld in de wereld hoor. Cheer up Novy!

Door zei

Mijn god, Yvon, wat een verhaal! toen je gisteren twitterde dat je een klote dag had dacht ik gewoon dat je de piepers had laten aanbraden of zo.
Dit verzin je toch niet. Maar het komt goed, echt. Dat moet!

Jack zei

En voor als het echt niet anders kan kun je je ticket heel misschien toch verkopen: http://www.re-ticket.com/

Maar ik hoop dat het niet nodig is hoor.

Adinda zei

Ohhh nee ik zou echt compleet in de stress schieten als zoiets zou gebeuren.. Ik hoop dat je zus ook iets eerder of later naar Portugal zou willen/kunnen gaan!! Sterkte!

Astrid zei

OMG. Wat een verhaal. Maar als ik zo de familiebanden probeer te begrijpen inclusief mensen zonder telefoon (ze bestaan dus, wauw) is dat op zich al een ingewikkeld verhaal.

Maar eerlijk? Ik zou niet zo snel in mijn eentje in een schoolbus onder een grapefruitboom gaan zitten. En waarom is zo'n ticket eigenlijk niet overdraagbaar? Onhandig. Ja.

Daan zei

OMG, NEEEEEEEEEEEEEEEEE