woensdag 24 oktober 2012

Mijn zoon de life hacker

Ik ben de laatste tijd een beetje fan van die analoge life hacks, u weet wel, de onconventionele toepassingen van simpele hulpmiddelen om alledaagse probleempjes op te lossen.
Die zwerven zo wat over facebook.
Heel geestig. Ik roep steeds enthousiast uit: 'Nah. Wat hándig! Je moet er maar opkomen!'
En verder moet ik vooral lachen om de morsigheid van de foto’s.

Het is niet zo dat ik de tips opvolg, hoor. Er zitten geen opengeknipte wc-rollen om mijn pakpapier en ik heb geen schoenenzak aan de binnenkant van de kastdeur gehangen voor de schoonmaakmiddelen. Maar dat het kán hè? En als ik ooit nog eens een emmer moet vullen die niet onder de kraan past dan weet ik hoe het moet. Ha!


Merlijn bewees gisteren dat hij ook een ware life hacker is. Hij bedacht een reserverollenhouder voor in de wc, boven.
Die hadden we daar namelijk niet.

Tadaa:
(En nu voel ik onmiddellijk de aandrang om te vertellen dat het in ons benedentoilet wél gezellig is, met schilderijen en foto’s enzo en met een fleurige reserverollenhouder van Kitsch Kitchen; rood, met bloemetjes.)

Maar briljant, hè?
Ten eerste: het ding heeft het perfecte model en valt niet om. Ten tweede: zo’n plopper, wanneer gebruik je die nou? Bijna iedereen heeft er een en die staat ofwel in de weg in het keukenkastje, ofwel is kwijt, ergens in de schuur.
Zet hem in de wc als rollenhouder en je slaat deze twee vliegen in één klap: hij staat niet meer nutteloos in de weg en mocht je hem onverhoopt eens nodig hebben in z'n oorspronkelijke functie, dan weet je hem altijd meteen te vinden!

11 opmerkingen:

sanneke zei

Briljant, Merlijn! En ik kan 't beamen, van die wc, bijzonder gezellig.

de Brassers zei

Gaaf!! Hij staat nog stevig ook.....je zou je maar vervelen op de wc en zomaar een perfect idee krijgen....

vervlogen dagen zei

Analoge life hacks? Ik denk dat niemand weet wat ik bedoel als ik zou zeggen dat ik into analoge life hacks ben. Ik heb wel een sleutelhangerringetje aan m'n rits, die je dan vervolgens aan je knoop van je jeans haakt en zo een lamme rits verhelpt. Nou ja, de gevolgen ervan dan.

Manon zei

Ik zeg briljant!

Manon zei

En die van dat kookboek en de sleutelbos ga ik echt gebruiken. Dus.

NOVY zei

Life hacks, dat is ook meer iets van nu dan van @vervlogen dagen. :) https://www.google.nl/search?q=life+hacks&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=nl&client=safari

Fettie Mollema zei

Wacht, help, stop, ik bedoel, nee, leuk, gaaf, je bent weer lekker op dreef, super. Maar ik kan er naast mijn werk niet meer tegenaan lezen. En ik heb logeetjes, die ik meeneem naar het museum (dank), en ik moet de linkjes naar die juweeltjes van jou nog lezen en mooie uitvindingen en...nou ja, schrijfse en fijne vakantie.

Anoniem zei

ik dacht dat je het over die andere lifehacker had op jullie weecee; de donaldduckpocketboekhouder!

Maar die van de weeceeplopper is ook briljant.

Liefs Muts Moon

Nicolekebolleke zei

Ik had geen flauw idee dat het zo genoemd werd, tot deze log.
Briljant wel!

Astrid zei

Onze wc is al 2 jaar niet af. En omdat hij groot is staan het droogrek en de strijkplank erin. Hmmm. Ik ga eens bedenken wat ik daarvan kan lifehacken. :)

Door zei

Haha!