Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn zoon de life hacker

Ik ben de laatste tijd een beetje fan van die analoge life hacks, u weet wel, de onconventionele toepassingen van simpele hulpmiddelen om alledaagse probleempjes op te lossen.
Die zwerven zo wat over facebook.
Heel geestig. Ik roep steeds enthousiast uit: 'Nah. Wat hándig! Je moet er maar opkomen!'
En verder moet ik vooral lachen om de morsigheid van de foto’s.

Het is niet zo dat ik de tips opvolg, hoor. Er zitten geen opengeknipte wc-rollen om mijn pakpapier en ik heb geen schoenenzak aan de binnenkant van de kastdeur gehangen voor de schoonmaakmiddelen. Maar dat het kán hè? En als ik ooit nog eens een emmer moet vullen die niet onder de kraan past dan weet ik hoe het moet. Ha!






Merlijn bewees gisteren dat hij ook een ware life hacker is. Hij bedacht een reserverollenhouder voor in de wc, boven.
Die hadden we daar namelijk niet.

Tadaa:




(En nu voel ik onmiddellijk de aandrang om te vertellen dat het in ons benedentoilet wél gezellig is, met schilderijen en foto’s enzo en met een fleurige reserverollenhouder van Kitsch Kitchen; rood, met bloemetjes.)

Maar briljant, hè?
Ten eerste: het ding heeft het perfecte model en valt niet om. Ten tweede: zo’n plopper, wanneer gebruik je die nou? Bijna iedereen heeft er een en die staat ofwel in de weg in het keukenkastje, ofwel is kwijt, ergens in de schuur.
Zet hem in de wc als rollenhouder en je slaat deze twee vliegen in één klap: hij staat niet meer nutteloos in de weg en mocht je hem onverhoopt eens nodig hebben in z'n oorspronkelijke functie, dan weet je hem altijd meteen te vinden!