vrijdag 5 maart 2010

Hoe een wanbetalende opdrachtgever en een onhandige opmerking van de doktersassistente je weekendgevoel danig kunnen verpesten

Ik blog nooit over mijn werk.
Nouja, ik roep wel eens iets over deadlines.
Of dat ik het zo druk heb. En ook schreef ik een keer over hoe ik werd uitbetaald in schoenen.
(Of twitterde ik dat?)
Hoe dan ook, mijn werk is iets waar ik niet over blog.
Want dat lijkt me wel zo professioneel.
Maar nu wil ik toch even wat werkgerelateerd klagen. Ik heb namelijk last van een slechtbetalende opdrachtgever. Hij staat bij me in het krijt voor een aanzienlijk bedrag, een bedrag dat ik inmiddels heel hard nodig heb. Want ook al heb ik dan een heel aardig uurtarief, zo veel uren werk ik niet per week. Gemiddeld dan. Ik heb hele drukke periodes, maar ook rustige weken. En dat is ook precies de bedoeling, gezien het gegeven dat ik ook zorg ook voor drie kinderen. Fultime.
Goed. Ik stuurde dus een herinnering. En een aanmaning. En ik mailde. En ik belde. En ik belde nog eens. En zo langzamerhand begin ik het idee te krijgen dat ik een beetje aan het lijntje wordt gehouden.
En dat vind ik niet fijn hè.
Nee.
Dat frustreert me. Ik word er boos van. En verdrietig. En dan zeg ik wel tegen mezelf zegt Henk wel tegen me dat ik me daar niet door moet laten pakken, omdat het nou eenmaal dingen zijn waar je tegenaan loopt als kleine zelfstandige, blabla. Maar dat helpt niet.

Ja.
En dan nog iets.
Ik belde vandaag met de dokter en kreeg de assistente aan de lijn, die me vertelde dat de uitslag van het bloedonderzoek van Bo nog niet volledig binnen was. Er miste nog een uitslag en die komt waarschijnlijk maandag.
‘Die uitslagen die al wel binnen zijn, hoe zijn die?’ vroeg ik. Dus eigenlijk is het mijn eigen schuld.
Waarop ze antwoordde: ‘Ja, daar zijn wel wat afwijkende waarden te zien. Maar hoe we dat moeten interpreteren weten we pas als we de uitslag van maandag hebben. De dokter zal u wel even bellen.’

Dus daar moeten we nu drie dagen mee doorkomen. Met afwijkende waarden.

Hoewel dat natuurlijk ook weer niet meteen van alles hoeft te betekenen. Ze zijn namelijk niet per se zo van de, hoe zeg je dat, voorzichtige, bij onze huisartsenpraktijk. Ik herinner me nog hoe mijn huisarts tijdens mijn laatste zwangerschap paniekerig aan de telefoon hing nadat ze de uitslag van mijn bloedonderzoek had gekregen: er was iets mis met mijn schildklier.
Nou, er bleek eigenlijk niks aan de hand. Na de bevalling was alles gewoon weer normaal.
Dus.

Dus.

Oja. En ik heb ook nog hoofdpijn. Want het sneeuwt weer.

Het sneeuwt weer.
Boehoe.

13 opmerkingen:

Laura zei

Sterkte met wachten tot de uitslag maandag!

En wat betreft die wanbetaler: er schijnen bedrijfjes te zijn die je daarvoor in kunt huren. Voor een relatief klein bedrag, ze schijnen hun geld waard te zijn iig. En als je het echt hard nodig hebt...

Anoniem zei

Gedsiederrie! Ik zou het heel moeilijk mee hebben om dan 3 dagen door te komen zeg. Heel veel sterkte!!

Vita zei

En dat je dan eigenlijk de geijkte weekendarts, alias Dr. Google, wil raadplegen over die bloedwaarden maar dat dat toch niet zo'n slim idee is. Fijn dat het goed wordt nagekeken - irritant dat dat niet gewoon gisteren afgerond kon worden.

Door zei

Wat vervelend allemaal. Ik zou toch serieus werk maken van die klant, dit kan wettelijk toch ook niet!
Over Bo, ik hoop dat het meevalt, maar ik vind dit zeer ontactisch zeg. Hoop dat je weekend verder fijn is. Hier is de sneeuw weer weg.

janke zei

ben blij dat de zon nu heel hard schijnt, hopelijk vanaf nu alleen nog maar! ik leef en voel keihard met jullie mee.

Limoentje zei

Succes met wachten. Met zo'n bericht duren 2 dagen lang!

Nicoleke zei

Ja jakkes.
Een wanbetaler en nog erger, die stomme halve uitslag van Bo's onderzoek.
Probeer maar veel leuks te doen dit weekend!

sanneke zei

Eigenlijk moet zo'n assistente dat gewoon voor zich houden hè. Jou een beetje bezorgt zitten maken. Sterkte met wachten.
En die wanbetaler... wat als je 'm belt, direct contact zoekt. Ik zou uit schaamte dat geld direct overmaken!

quirk zei

Domdom, die assistente. Die had gewoon haar mond moeten houden.
Allebei even van je af laten glijden: maandag is er weer een dag. Nu is het WEEKEND.

Wondelgijn zei

Wat vreselijk, zo'n baan/s.... Pfff, jij moet behoorlijk balen, denk ik...
Enne... sneeuw?? Echt waar? Hier is het alleen erg koud! Strakblauwe lucht en een harde (ijs)koude wind, maar voor de rest is het gewoon nog groen!

Joeltje zei

Die assistente had dus d'r spreekwoordelijke bakkes moeten houden hoor. Want hiermee maakt ze jullie hartstikke ongerust en das niet de bedoeling.
En die wanbetaler? Das dus een eikel. Ik zeg: samen met die assistente op een onbewoond eiland en dan mekaar de kop in slaan.

Cisca zei

Ja, mensen schreven het hier al, maar die assistente, dat moet dus dr mond houden. En die opdrachtgever die moet gewoon betalen. En het weer dat met gewoon beter worden.
Dus.

Astrid zei

Tis maandag, weten ze nu al wat meer???

En verder heb ik een vriendin die ook zelfstandige is met precies hetzelfde probleem zeg. 3 kids. Grote opdrachtgever die nog steeds niet betaald heeft. Boekjaar dat ze niet af kan sluiten. STOM.