maandag 24 oktober 2011

Freedom Party For Insects

'Mam, mogen we in de hut slapen?’
Nou goed dan, gingen ze in de hut slapen.
En ik maakte een filmpje.
Maar toen was het geluid raar, dus ik dacht: misschien kun je tegenwoordig wel muziek onder je filmpje zetten in Youtube. Nou, en of dat kan! Okee, niet je eigen muziek, maar je kunt een keuze maken uit de ‘gratis nummers uit onze bibliotheek’.
Die onze bibliotheek, die is dus bizár! Bizár! Geen idee hoe en door wie die lijst in vredesnaam is samengesteld, maar het is hórrible! Gekke fluitliedjes en malle klassieke deuntjes en veel rare partymuziek van iets (een band?) genaamd Musicshake, echt ik lachte me slap, maar er was niets dat ook maar enigszins geschikt was als soundtrack voor mijn filmpje.
Na twintig minuten stug doorzoeken zwichtte ik uiteindelijk voor een liedje van ene Suzy Callahan, met een nummer van haar album Freedom Party For Insects. Want dat klonk ineens wel toepasselijk.

(...)
En dan was het natuurlijk de bedoeling om hier nu het filmpje in kwestie te laten zien. Maar - heel verrassend vond ik zelf - iets hield me tegen; blijkbaar zijn er toch nog dingen die ik niet publiekelijk wil delen. Zoals een filmpje van drie lieve insecten kinderen in een nest in een hut in een kamer in een huis in een stad in een land op de aarde in de melkweg in het heelal.

Dus wat blijft er over?
Suzy Callahan.
Don't éver forget that name.


(Is niet het liedje van het filmpje, dat kan ik hier niet laten horen. Maar deze is leuker.)

7 opmerkingen:

sanneke zei

Tja, ik weet niet hoe je filmpje was, maar ik vind het liedje eigenlijk wel heel mooi.

NOVY zei

Ik ook. Het is een ander liedje van haar trouwens.

Terrebel zei

Da's óók een leuke manier om nieuwe muziek te leren kennen, zeg!

En logisch hoor, van dat filmpje niet willen plaatsen. Ik plaats ook lang niet alle foto's en filmpjes die ik maak van mensen in m'n persoonlijke omgeving..sommige dingen houdt een mens liever privé.

Lehti zei

Met het schrijven van een reactie ben ik bijna net zo lang zoet als jij met je film-compilatie. Ik wilde namelijk persé het insectenmuziekje (Nee, dat andere dus) blijven horen tijdens het schrijven alhier. Maar dat blijkt met een nieuw tabblad niet en een nieuw venster dus wel te kunnen. En nu ik opschrijf wat ik deed is het mooie liedje al weer uit. 't was mooi, daar niet van, maar ik heb toch liever Novy achter de piano. Dat scheelt jou ook weer knippen en plakken en lastige overwegingen ;-)

Susy zei

Ja. Goed verhaal.

NOVY zei

All is relative, my dear Susy.

Hee. Susy. Suzy.

Rosalie zei

Zo, dat is dus wat er voor mijn deur aan de hand is met die lieveheersbeestjes. 'ne Freedom Party For Insects. Nou. Hee. Nu is het tenminste opgehelderd! :)