dinsdag 18 oktober 2011

Mijn innerlijke Japanner

Het is vakantie en we hadden nog vrijkaartjes voor het museum, dus gingen we naar het museum.
Naar het Groninger Museum, met de expositie van Ruud van Empel. Die van die griezelige photoshopdingen maakt met niet-bestaande mensen.
Het leuke van zo’n museumbezoek is dat ik áltijd van te voren denk: als de kinderen het maar niet te saai vinden en zich gaan vervelen, maar dat dan áltijd blijkt dat ik degene ben die het het saaist vindt. Of saai is eigenlijk het goede woord niet, maar ik ben er gewoon niet zo goed in om lang stil te staan bij dingen (de aandachtsspanne van een doperwt), dus ook niet bij kunstwerken; ik moet altijd opletten dat ik niet ineens alvast drie zalen verder ben dan de rest van mijn gezelschap.
De GM-collector die we kregen uitgereikt bij de entree, maakte het er wat dat betreft niet beter op. (De collector, een unitje aan een sleutelhanger, hou je bij een kastje naast een schilderij – of een foto in dit geval – en dan gaat er een groen lampje branden en kun je later bij het verlaten van het museum op een computerscherm je verzameling naar je eigen emailadres versturen. Ik leg het een beetje suf uit, maar dat komt omdat ik er eigenlijk de ballen van snap. De techniek hè, het is me wat.)
Het ding wakkerde namelijk ook nog eens mijn innerlijke Japanner aan! (Bus uitspringen, 357 foto's maken van het Colosseum, 's avonds op hotelkamer kijken waar je bent geweest.)
Maar goed, thuis vond ik dus allemaal leuke plaatjes in mijn inbox. Zoals deze:En zelf maakten we ook nog plaatjes:
10 opmerkingen:

LEHTI zei

Ik herken echt niets in dat beeld van saai en zo (maar de kinderen waren mij in zelfs in het bos al bijna kwijt ;-)

Het lijkt wel of ik die dame met dat truitje kèn. Die van Lois met die zwarte jongetjes is echt prachtig, om in te lijsten, of nee, om mee te dingen naar een prijs.

Zelfde stad. Jij zon. Ik slagregens.

En wat een vondst weer "Mijn inner Japanner" :-)

Mammalien zei

Mooi!

sanneke zei

Dus met je kinderen kan ik rustig eens naar 't museum gaan, maar dan kunnen we jou beter thuis laten? Of nee, maak jij de foto's maar. Die foto van Loïs voor 't kunstwerk met de kleine zwarte mensjes, prachtig vind ik 'm. Mooier dan de kunstwerken misschien wel.

Inge zei

Toevallig weet ik dat Ruud van den Empel wel echte modellen gebruikt. Alleen zijn ze daarna wel onherkenbaar. Een klasgenootje van Miel, een meisje met heel mooi knalrood haar heeft model gestaan voor de rode serie. Alleen moet je wel van goede huize komen om dr te herkennen op de foto's.

NOVY zei

@Inge: Ja, dat weet ik ook, maar hij manipuleert ze zo dat ze té perfect zijn en daardoor bevreemdend. Ik heb een tijd geleden een documentaire over hem gezien.

Inge zei

@novy aha, ik heb toen vooral de foto's gekeken waar dat klasgenootje op stond maar van sommige wist ik dat ze er aan meegewerkt had maar ik kon dr echt niet herkennen. Lijkt me een interessante docu. Hoe maak je onecht van echt.

NOVY zei

@Lehti: het meisje in het zwarte shirtje is weg, voegde ineens toch niet zoveel toe :).

Susy zei

Moet ik dat ook?
Met m'n kinderen naar het museum?
Dat doet iedereen hè?
Hm.

Maar leuke foto's, hoor.

Nicoleke zei

Die lamp cq. kroonluchter... daar hangt het in Denemarken op het vliegveld vol mee!
Geinig.

sanneke zei

En ze staan leuk hoor, de schoenen.