Doorgaan naar hoofdcontent

Freedom Party For Insects

'Mam, mogen we in de hut slapen?’
Nou goed dan, gingen ze in de hut slapen.
En ik maakte een filmpje.
Maar toen was het geluid raar, dus ik dacht: misschien kun je tegenwoordig wel muziek onder je filmpje zetten in Youtube. Nou, en of dat kan! Okee, niet je eigen muziek, maar je kunt een keuze maken uit de ‘gratis nummers uit onze bibliotheek’.
Die onze bibliotheek, die is dus bizár! Bizár! Geen idee hoe en door wie die lijst in vredesnaam is samengesteld, maar het is hórrible! Gekke fluitliedjes en malle klassieke deuntjes en veel rare partymuziek van iets (een band?) genaamd Musicshake, echt ik lachte me slap, maar er was niets dat ook maar enigszins geschikt was als soundtrack voor mijn filmpje.
Na twintig minuten stug doorzoeken zwichtte ik uiteindelijk voor een liedje van ene Suzy Callahan, met een nummer van haar album Freedom Party For Insects. Want dat klonk ineens wel toepasselijk.

(...)
En dan was het natuurlijk de bedoeling om hier nu het filmpje in kwestie te laten zien. Maar - heel verrassend vond ik zelf - iets hield me tegen; blijkbaar zijn er toch nog dingen die ik niet publiekelijk wil delen. Zoals een filmpje van drie lieve insecten kinderen in een nest in een hut in een kamer in een huis in een stad in een land op de aarde in de melkweg in het heelal.

Dus wat blijft er over?
Suzy Callahan.
Don't éver forget that name.


(Is niet het liedje van het filmpje, dat kan ik hier niet laten horen. Maar deze is leuker.)