vrijdag 15 juli 2011

Two down, one to goHet schooljaar loop ten einde: Schoolfeesttijd.
Gisteren was de dag van het feest van de onderbouw, de locatie van Merlijn. Met als thema: De Kleuren van de Regenboog. Een feest met een meest briljante openingsact, mag ik wel zeggen, waarbij de ouderraad een levende regenboog opvoerde, met gastrollen voor de regen en de zon.
Ik speelde groen.
Een glansrol.
Man, man, wat een inleving.
Vandaag zag ik op Facebook toevallig een filmpje van het feest. Een filmpje met in de hoofdrol een of andere dolle tweeling*, maar doorsneden met shots van bovengenoemde openingsact. Helaas kunt u alleen zien hoe onsterfelijk belachelijk ik me heb gemaakt, als u een vriend van me bent op Facebook.

Vanmiddag vond het feest van de bovenbouw plaats. Met als thema: Ik hou van Holland. Een thema waar ik eerlijk gezegd niet meteen warm voor liep. Want: Ik hou van Holland? Ik hou van Holland? Ik hou momenteel helemaal niet zo van Holland!
Al snel was in mijn hoofd het plan ontstaan om een oranje boerka te laten fabrieken door oma. Onder het mom van: Ik hou best van Holland, maar dan wel als mensen met hoofddoeken óók welkom zijn. Enzo. Ik vond het zelf eerlijk gezegd briljant.
Uiteindelijk werd het overigens geen echte boerka, maar een gewone hoofddoek, om Bo ook nog wat bewegingsvrijheid te gunnen. Want dat was ook weer zielig, hè, dat zo'n kind met geen enkel Oud-Hollandsch spelletje mee zou kunnen doen omdat mama zo nodig een statement moet maken.

De prijs voor het beste kostuum ging helaas naar iemand in een koeienpak.
Nja. Gelukkig hebben we de foto's nog.
Hoe luidde de titel ook alweer? Two down, one to go.
Ja, want morgen moeten we nog naar het feest van de peuterspeelzaal van Loïs.
Zucht.
Ik kan niet meer.
En mijn inspiratie is ook op.
Gelukkig kent het peuterfeest geen thema en hebben we het Mega-Mindypak nog.

*Grapje hoor, A en R, het zijn schátjes. En bedankt voor het filmpje!

3 opmerkingen:

Herma zei

Het hoofddoekje ís briljant.
Voor een onsterfelijk belachelijke Novy moeten we waarschijnlijk toch echt meer filmmateriaal bestuderen dan beschikbaar in de sneak preview op fb...

Nicoleke zei

Haha!
Wat een kleurrijk einde van het schooljaar.
En nu gauw naar Facebook!!

sanneke zei

Ik zag vandaag een groepje diep-donkere vrouwen met hoofddoeken en daartussen een erg wit meisje van een jaar of 20, ook met hoofddoek. Ze keek er bij alsof het haar zelf ook erg verbaasde. Deed Bo beter.