Doorgaan naar hoofdcontent

Anemic freak

Bron:TrueBlood
De reactie van Jacq op mijn vorige stukje vond ik wel treffend, eigenlijk. Leg ik 'mijn hele ziel en zaligheid' bloot, heb ik na twee dagen nog slechts een schamele zes opmerkingen!
Tsja. Er zijn van die mensen die kunnen (inmiddels; ik begrijp, dit is een verdienste) bij wijze van spreken een scheet laten op hun blog en krijgen dan nog steeds zevenendertig reacties.
Ik niet. Ik moet gewoon mijn best blijven doen om leuke stukjes te schrijven. Maar so be it; ik zal kijken wat ik kan doen binnenkort.
Nu eerst even dit.
Weet u nog, van die giraffen? Het is gelukt! Meer dan een miljoen zelfgemaakte giraffen zijn verzameld, van over de hele wereld.
Als je op de site (bij search, onderaan) een naam (Bo, bijvoorbeeld), leeftijd (zeg 7) en woonplaats (ik noem maar wat, Groningen) invoert, dan kun je nog steeds de tekening van die persoon zien. Dát vind ik al leuk, maar nu de weddenschap is gewonnen is er ook een boek gemaakt, met alle ingezonden langnekken.
En ik wil dat boek dus. Ja zeg, mijn giraffe en die van mijn dochter staan erin!
(Een geniaal idee en marketingconcept in één, mag je wel zeggen. Als van de miljoen deelnemers slechts 1% het boek koopt om z’n eigen tekening,......wow!!)

Het boek is te koop op amazon.com maar mijn creditcard is geblokkeerd dat vond ik weer zo'n gedoe, dus toog ik gisteren met het ISBN nummer naar de boekhandel waar ik het liet bestellen.
En toen ik toch in die leuke winkel was sloeg ik meteen wat cadeautjes in, met het oog op allerlei aankomende verjaardagen. En vond een briljánt (en uitermate betaalbaar; ik kocht er meteen zes) kwartetspel van Fokke en Sukke, met categorieën als eten, studenten en poep. Mag ik van jou van poep de diarree? (Haha, daar moest ik dus heel hard om lachen.)

Oja, nog even iets anders. Sta ik dus een tijdje geleden op ons plein te kletsen met een buurman, zegt ie ineens: ‘Wat zie je bleek.’
Wuh? Bleek? Hoezo? Lichtelijk van m'n stuk gebracht probeer ik mezelf te bekijken in een raam en mompel iets over 'de laatste tijd wat laat naar bed' en 'misschien wat zuinig geweest met make-up'.
‘Nee,’ zegt de buurman, ‘dat is het niet. 'Volgens mij heb je last van je maandelijkse ongemak, hè?'

....ddddh?? waddefuk?

De buurman ziet aan mij dat ik ongesteld ben??
Hoe raar is dat? Of is het een algemeen bekend talent van mannen (dat de mijne blijkbaar mist)?
Maar goed. Dat was dus vorige maand. En nu - weet u dat ook weer, kijk ik dus steeds in de spiegel. Of me iets opvalt. Zie ik er anders uit? Zie ik wit? Ben ik bleker dan anders?
Nja.
Tis al met al een beetje een vies logje geworden.
Ik mag vast weer een hoop nieuwe lezers verwelkomen op dit weblog.