woensdag 16 september 2009

Een datum en een recept

Een paar dagen geleden was ik Spaanse kip aan het maken, en bij het openknippen van een pak gezeefde tomaten viel mijn oog op de houdbaarheidsdatum.

18-06-2011

Das mijn verjaardag.
Mijn veertigste.

En op de een of andere manier vond ik dat dus heel confronterend. Om die datum daar zo zwart op wit te zien staan.
Hm.
Hopelijk ben ík tegen die tijd nog wat langer houdbaar.





Maar Spaanse kip hè, zei ik.
Zo heet het. Hier in huis.
Geen idee of het recept echt Spaans is. Ik denk het eigenlijk niet (want kerrie? Uit Spanje?).
Maar wat maakt het uit: het is wel lekker.
En heel simpel te maken.

Wat u nodig heeft voor 4 personen:

- Kip (een hele, in stukken, of 4 grote poten, of drumsticks zoveel als u denkt dat goed is. Awel, kip dus. Maar geen filet.)
- 2 uien
- 2 rode paprika’s
- 6 tenen knoflook
- 2 pakken gepureerde tomaten
- bruine suiker
- zout, kerrie.

En dan:

Braad de kip aan in een grote pan. Bestrooi met zout en (véél, véél) kerrie. Gooi, als de kip aan alle kanten zo’n beetje verkleurd is, de grof gesneden ui en paprika erbij, evenals de (hele, gepelde) tenen knoflook en laat alles een tijdje meebakken. Blus af met de gepureerde tomaten, voeg 3 eetlepels bruine suiker toe en.... klaar!
Nouja, nu nog een (paar) uur op laag vuur laten pruttelen.

Serveer er rijst bij en bijvoorbeeld een frisse groene salade met stukjes appel.

6 opmerkingen:

gewebkijk zei

*nooit te beroerd om er nog een schepje bovenop te gooien*
'we moeten het eerst nog maar zien' te halen...

(die kip lijkt me wel overigens, das nog net een recept, wat ik kan bevatten) :))

kwan zei

Spaanse kip klinkt toch best goed? Beter dan 'dat kipgerecht zonder naam, maar met zes teentjes knoflook en veel, veel kerrie'

NOVY zei

@Kwan, nou, dat klinkt eigenlijk ook helemaal niet slecht!

Nicoleke zei

Ik ben vóór recepten plaatsen op blogs. Ik heb Kwangie gisteren mijn herfstpasta ook al uitgelegd.

NOVY zei

@Nicoleke: ik doe het nooit meer! Ben nog nooit zo lang bezig geweest met een logje: ik kan het niet, recepten opschrijven. Omdat ik zelf altijd kook in termen van: flikker de tomatenpleur drbij, enzo.

Die herfstpasta hè, die heb je zeker op msn uitgelegd aan Kwangie?
Dat dacht ik wel.

sanneke zei

Sjoef! Dat klinkt lekker! En simpel! Hij komt hier op het menu binnenkort! Dus dank je voor de moeite. ;)