zaterdag 10 november 2012

Koffie

De echt oplettende lezer zou aan mijn blogfrequentie mijn menstruatiecyclus kunnen aflezen.
Schrijf ik:
- regelmatig wat gezellige logjes: opbouw oestrogeen
- veel (3, 4 logjes per week): ovulatie en toename progesteron
- woestige, wrange of dramatische logjes: PMS
- een week lang niets: ongesteld.

Goed. Inmiddels borrelt het weer. Ik wil over vanalles tegelijk schrijven. Over Obama, die goddank won van die enge Romney (hoewel ik eigenlijk niet weet wat ik daar verder over zou kunnen schrijven want ik heb natuurlijk helemaal geen verstand van politiek) en over Tim Ribberink – u weet wel, de jongen van die rouwadvertentie. Ik vind daar een heleboel van namelijk. Maar omdat zowel pesten als zelfmoord nogal sterke gevoelens bij me boven brengt en ik niet weet hoe ik erover moet schrijven zonder superpersoonlijk te worden – en das persoonlijker dan wat ik met dit weblog voor ogen heb – zou ik alleen maar wat wouwelen over de verschrikkelijke opmaak van de advertentie (die foto! Dat lettertype! Mén!) en dat zou dan weer niet aardig zijn. (Hoewel, het kan onhandiger.)
De fantastische manier waarop de juf van Merlijn, naar aanleiding van het bericht, de impact van pesten inzichtelijk heeft gemaakt in de klas, bewaar ik liever voor mijn volgende onderwijscolumn.

Dus wou ik maar gaan vertellen over ons nieuwe espresso-apparaat.
Dat we trouwens al hebben sinds juli van dit jaar, maar waar ik nog iedere dag gelukkig van word. 

Maar ik heb ineens een beter idee!
Ik ga een filmpje maken, morgenochtend, waarin ik de werking demonstreer.
Een filmpje zegt namelijk meer dan duizend woorden.

Morgen.
Demonstreert Novy de Presso.
(O nee, vandaag! Want het is al morgen zie ik.)6 opmerkingen:

Esther zei

Nah! En ik maar met samengeknepen billen wachten op de ontknoping van het hawaii-avontuur ;)

NOVY zei

@Esther: haha, ja ik ben niet zo van de ontknopingen hè? Nou komt dat in dit geval omdat er nog geen ontknoping is. Als ik nieuws heb ben je de eerste die het hoort! :)

sanneke zei

Toevallig iets met een prop papier? Ik heb vorig jaar in een klas waar gepest werd laten zien wat pesten met iemand doet d.m.v. een vel papier. Maakte diepe, diepe indruk. Daarna was het pesten over.

NOVY zei

Klopt! :)

sanneke zei

Grappig, ik wist het. Werkt vooral leuk als je het de pester laat kreuken en daarna plat laat proberen te strijken: 'Ja maar mevrouw, het lukt écht niet. Echt, ik doe heel erg mijn best, maar het wordt niet meer glad. En dat is het moment dat je het uitlegt. :) BAM!

Door zei

Die van dat papier, die hoorde ik ook. Geweldig bedacht.
En verder, vreselijk verhaal van Tim R. Pff...