zondag 8 januari 2012

This one's for Anna-Maria


Hallo!
Hallo?
Kent u mij nog?
Ik ben het, Novy.
U weet wel, Novy! Die altijd van die leuke logjes schrijft over haar leven. Nja. Die.

Ik was er even niet. Lui, denk ik.
Want er waren heus dingen: leuke dingen, gezellige dingen, ongezellige dingen, pijnlijke dingen, spannende dingen, saaie dingen. Maar niets daarvan haalde het zwart op wit.
Maar nu de vakantie is afgelopen zal het wel weer op gang komen. Daar ga ik vanuit.


Nu ik hier toch ben, wil ik even uw aandacht vragen voor het volgende.
Tsja, u vindt het misschien niet zo interessant, dat zou kunnen, en ik wil er zelf ook niet al te veel mee te maken hebben, maar ja, het gaat om Anna-Maria, en als je aan Anna-Maria komt dan kom je aan mij.
Kent u Anna-Maria nog? Onze oppas, ons kind-aan-huis, onze steun en toeverlaat en protégée tegelijkertijd, onze Anna-Maria?
Nou, die had dus een tweet verstuurd naar 3fm, in de week voor de Serious Request actie in het glazen huis, en op zondag 12 december, in het radioprogramma Timur Open Radio, zo rond half 1, kwam deze tweet ter sprake.

(Het is een heel gedoe om het fragment in kwestie te vinden, te downloaden en uiteindelijk af te luisteren dus ik heb het even voor u uitgeschreven.)

Timur: ‘Hee Ramon (Verkoeijen, red.), er is hier een meisje, Anna-Maria, die vraagt hoeveel geld ze moet betalen om jou als date mee te krijgen naar haar schoolgala.’
Ramon: Hahahaha
Timur: Haahahaha
Ramon: Hahahahahhaa. 'Nou dan zal ik het niet te duur maken. 1000 euro.’
Timur: ‘Aaah dat lukt haar nooit, hahaha.’

Ja.
Nou is het zo – en dat wisten zij natuurlijk niet – dat ‘dat lukt haar nooit hahaha,’ niet iets is dat je tegen Anna-Maria moet zeggen.
Er kwam een plan, om geld in te zamelen.
En er kwam een flyer.
En hoe ze het voor elkaar gekregen heeft is me een wonder, maar op donderdag 23 december had ze een bedrag van 1075 euro bij elkaar, voor de actie “This one’s for mama’ én in ruil voor een date met Ramon (Verkoeijen, red.) dus.

Ze begon meteen enthousiast te twitteren en facebooken naar 3fm en Ramon (Verkoeijen, red.) om het goede nieuws te melden (zo heel serieus was het overigens niet; het was vooral gewoon een ludieke actie - en inmiddels was er ook al een andere jongen om mee naar het gala te gaan) maar ze kreeg geen reactie. Niets!
Ze belde met 3fm en werd afgepoeierd, tot drie keer toe!
Nah. Dat is toch stom?
Ik bedoel, goed, dan heb je écht geen zin om naar een of ander schoolgala te gaan met een of ander meisje - ook al heb je dat dan wel geroepen op de radio – maar verzin dan op z’n minst iets anders, weet ik veel. Zeg iets! Doe iets! Ramon Verkoeijen!


Of laat ook maar.

13 opmerkingen:

Susy zei

Ja maar dan zou ze de hele avond 'Tik m aan ouwe!' moeten roepen en vervolgens astmatisch lachen.

Doe die andere knul dan maar.

Ja of laat ook maar.

Inge zei

Oh, dat is wel heel lullig. Had best een leuk tv item kunnen worden ook nog.

Terrebel zei

Tsja, zo gaat dat met die praatjesmakers. Een grote mond achter de microfoon maar als't er op aan komt dan blijken ze gewoon watjes. Niet dat ik enig idee heb wie die Ramon is maar dat terzijde...

sanneke zei

Nah. Wat stóm! Het is dat dat geld natuurlijk hartstikke voor 't goeie doel was en niet voor Ramon, maar anders zou ik zeggen: 'Houd het lekker zelf, Anna-Maria en laat ze er lekker in stikken daar.' Tsk, hij weet niet wat ie mist.

Corine zei

Dat deden die heul grote Amerikaanse sterren toch een stuk beter. Die gingen ongeveer en masse (nou ja, twee of drie dan) met mariniers mee naar hun Gala toen ze daarvoor gevraagd werden. Maar ja, dat is dan vaderlandsliefde ofzo. Denk ik. Wat zou dit dan zijn? Lafaard-ness. Denk ik.

Herma zei

Nah. Stomme vent.
Maar Anna-Maria rocks! Wauw man, ik wou dat ik de skills had om binnen geen tijd zoveel geld binnen te halen!

Ri zei

Tssssss, heel stom. Actie voorbij en alle spirit om wat voor het goede doel te doen is verdwenen, meneertje de stagiair?

Anoniem zei

Wat een loser die Ramon. Eindelijk eens een ludieke actie, wordt ie niet uitgevoerd!
Bah, (veel) mannen ook altijd met hun grote bek!

Enige verzachtende omstandigheid is dat Ramon niet weet wat hij mist.

Hoop dat ze hoe dan ook een geweldig gala heeft!

Liefs Muts Moon

Manon zei

Ramon VerkNoeijen dus.

Nicolekebolleke zei

Dat is wel heel suf!
Ik hoop dat ie het nog ergens oppikt en zich heel lullig voelt nu...

Lehti zei

Verkoeijen?, ja sorry hoor, maar stel nu dat het zou klikken en er een vervolg zou komen. Dat bekt toch voor geen meter 'Anna-Maria Verkóeijen' :-( Geen idee wie dat is trouwens. Anna-Maria wel. Of nou ja, alleen van in het, zoefzoef, voorbijgaan dan. Lijkt me een wereldmeid. Zou ik als vent gauw duizend euro voor over hebben om daarmee uit te mogen.

kurred zei

Niet eens één cent waard die Ramon.

baasbraal zei

Nou, echt misselijk vind ik dat!! Als je een vent bent in het glazen huis, moet je dat ook zijn als je er weer uitstapt........