donderdag 5 mei 2011

Drie soorten drop in een zakje en Groot Geluk

Wacht, ik weet hem nog.

Ik ga op reis en ik neem mee:
Mijn kussen
Mijn drie kinderen
Mijn tandenborstel
Een tomaat
Luchtverfrisser
Mijn auto
De loopfiets van Loïs
De goudvis in de kom
Mijn zakmes
Mijn handen
Drie soorten drop in een zakje
Papa
Kauwgom
De tube wasabi
Broccoli
Mijn slippersTerwijl mijn echtgenoot zich vandaag in het zweet werkte bij een aantal podia op het bevrijdingsfestival in Zwolle en spannende dingen deed met Kinkfm, dook ik met de kinderen een dagje onder in het Paradijs. Het Paradijs, dat weet bijna niemand, ligt ergens in Diever. Waar – hoeveel mázzel kan een mens hebben – heel toevallig vrienden van ons wonen. En waar wij dus zomaar naartoe kunnen, wanneer we willen, maar ook bijvoorbeeld op een verjaardag van een van hun kinderen, op 5 mei.

We aten (taart) in de tuin, aaiden de lammetjes, de kinderen deden een insectenproject met spinnen en wormen en pissebedden en torren in pindakaaspotten, ik fotografeerde de kippen, we hoorden de vogels, we zochten weegbree voor tegen de brandneteljeuk, nouja, wat ik zeg: Paradijs.
Ik weet het nu helemaal zeker Henk, ik wil een boerderijtje. Weg uit de stad.

En zo kwam het dus dat ik op de terugweg – in mijn lievelings-leenVolvo (Henk was met onze auto weg) – zomaar overvallen werd door een gevoel van Groot Geluk. De zon ging prachtig oranje onder en terwijl Loïs in slaap sukkelde speelden Bo, Merlijn en ik het dierenspel en gingen vervolgens – nadat Merlijn terecht opmerkte dat het toch wel reuze vervelend is dat je nooit een dier met een v kunt noemen, omdat er nou eenmaal geen dierennamen zijn die eindigen op een v – verder met ‘ik ga op reis en neem mee.’
Mijn lievelingsspel.
Beken ik maar eerlijk.

Een logje van niks. Maar dat komt: het is ook hartstikke moeilijk, Groot Geluk overbrengen.

9 opmerkingen:

sanneke zei

Wat fijn, het grote geluk. Ik vul er ook graag mijn dagen mee. Gisteren ging dat heel goed in Ruinerwold, dichtbij jouw paradijsje in Diever. En daarna verder in ons huis. Geluk geluk, morgen wat delen?

Zuster_Klivia zei

Idd, geluk is niet in woorden te vatten. Zo is het en niet anders...

PS: doe mij ook zo'n boerderijtje!

ChoCho zei

Waauw, je eigen paradijs op aarde - leuk ! :-)

Mammalien zei

Lang leve het paradijs!

Nicoleke zei

Ik ben er gek op, op geluk.
Ik had gisteren ook een portie... :)

Cyriel zei

Ik heb nog even zitten denken, maar nee, ik kan ook geen dier bedenken dat op een v eindigt. Verdorie. Misschien een siv? Als een vis dood op zijn kop drijft?

Frank zei

Eh.

Chicken Kiev?

Terrebel zei

Voor geluk zijn er geen woorden nodig. Maar ja, dan hadden wij geen deelgenoot kunnen worden van jouw geluk...Misschien volgende keer een foto van je stralende ogen? Of zo.

Fijn weekend!

NOVY zei

Haha, pis in mijn broek van de reactie van Frank.