Doorgaan naar hoofdcontent

Ballet

Toen ik een foldertje onder ogen kreeg met de aankondiging van peuterdanslessen die heel toevallig zouden worden gegeven in de cursusruimte hier aan de overkant, tien stappen lopen vanaf de voordeur, besloot ik dat dit een aanbod was dat ik niet kon negeren.
Dus vroeg ik aan Lois: 'Wil je op ballet?' (Ik weet dat er peuterdans op de flyer stond, maar ik vond 'ballet' zo chique klinken. Bovendien had ze onlangs, met Bo, naar Black Swan een slechte ballerina-barbiefilm gekeken dus ik dacht dat het wel tot haar verbeelding zou spreken.)
'Ja,' zei Lois, 'ik wil op ballét.'

Gisteren was het dan zover.
En ja, wat kan ik zeggen.
Ten eerste bleek dat we niet helemaal op de hoogte waren van de heersende dresscode. Nou vond ik persoonlijk dat ze er fantastisch uitzag in haar gympakje met daaronder een afgeknipte maillot van Bo, maar - klopt - ze was geen vlinder. Ze had geen tutu. Geen roze en lichtblauwe roezeltjes.
Ten tweede viel het inhoudelijk aanbod mijn dochter duidelijk wat tegen. In plaats van pliés en relevés waren er spelletjes als 'ga met je neus tegen de muur staan als de muziek stopt'.
Als het niet zo grappig was had het hartverscheurend kunnen zijn om naar te kijken: ze vond het stom. En ik eigenlijk ook een beetje.
Maar de foto's zijn fantastisch.





Edit dinsdag 22 maart.
Vond ik ineens dit hilarische filmpje.