Doorgaan naar hoofdcontent

Wat ik allemaal wel niet over heb voor het goede doel

(Ik begreep dat er mensen waren die dachten dat ik Sandra van Nieuwland met een bultrug vergeleek laatst. Nee joh, integendeel! Het was een metafoor, om te zeggen dat wat mij betreft zij The Voice of Holland had mogen winnen. Een wat kronkelige metafoor, maar daar hou ik van hè, van kronkelige metaforen.)


Ik heb deze week 3 (school)kerstdiners, 1 kerstmusical, 2 (leuke, spannende) werkoverleggen, 2 deadlines, 1 afscheid van een conciërge en 1 moeder in het ziekenhuis – die waarschijnlijk aan het eind van de week wordt ontslagen en voor wie ik dus thuiszorg moet regelen en een rollator en krukken en een wcverhoger en een papegaai. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de gewone ballet-, circus- en muzieklessen, zijn er de boodschappen en de was en en....
*adem in, adem uit*

Maar Novy, dat hoef je toch niet allemaal alléén te doen? Waar is je man, je grote steun en toeverlaat? 

Mijn man? Die zit in een f*%^@^*ing GLAZEN HUIS!!

Ja, nee, niet in hét Glazen Huis, in Enschede, maar in het Half Glazen Huis. In Zwolle. Op het binnenplein van het Deltion college.
Dat heeft ie bedacht, die Henk van mij. En hij kreeg de halve school mee. En het wordt er volgens mij minstens zo leuk als in het 'echte' huis. Er komen een heleboel artiesten, er zijn jingles en dj’s, er zijn eiwitshakes om de sterke trek te stillen, het is alleen niet live op de radio. (Maar wél op de televisie! Voor wie TV Zwolle kan ontvangen. Of kanaal 42 van Ziggo. En op internet natuurlijk: Hier.)

In theorie kunt u hem ook in het echt gaan zien, mijn man. Achter glas.
Doe hem dan even de groeten.
En zeg maar tegen hem dat ik heus zelf ook wel had willen komen, maar dat ik echt geen tijd heb.