dinsdag 18 december 2012

Wat ik allemaal wel niet over heb voor het goede doel

(Ik begreep dat er mensen waren die dachten dat ik Sandra van Nieuwland met een bultrug vergeleek laatst. Nee joh, integendeel! Het was een metafoor, om te zeggen dat wat mij betreft zij The Voice of Holland had mogen winnen. Een wat kronkelige metafoor, maar daar hou ik van hè, van kronkelige metaforen.)


Ik heb deze week 3 (school)kerstdiners, 1 kerstmusical, 2 (leuke, spannende) werkoverleggen, 2 deadlines, 1 afscheid van een conciërge en 1 moeder in het ziekenhuis – die waarschijnlijk aan het eind van de week wordt ontslagen en voor wie ik dus thuiszorg moet regelen en een rollator en krukken en een wcverhoger en een papegaai. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de gewone ballet-, circus- en muzieklessen, zijn er de boodschappen en de was en en....
*adem in, adem uit*

Maar Novy, dat hoef je toch niet allemaal alléén te doen? Waar is je man, je grote steun en toeverlaat? 

Mijn man? Die zit in een f*%^@^*ing GLAZEN HUIS!!

Ja, nee, niet in hét Glazen Huis, in Enschede, maar in het Half Glazen Huis. In Zwolle. Op het binnenplein van het Deltion college.
Dat heeft ie bedacht, die Henk van mij. En hij kreeg de halve school mee. En het wordt er volgens mij minstens zo leuk als in het 'echte' huis. Er komen een heleboel artiesten, er zijn jingles en dj’s, er zijn eiwitshakes om de sterke trek te stillen, het is alleen niet live op de radio. (Maar wél op de televisie! Voor wie TV Zwolle kan ontvangen. Of kanaal 42 van Ziggo. En op internet natuurlijk: Hier.)

In theorie kunt u hem ook in het echt gaan zien, mijn man. Achter glas.
Doe hem dan even de groeten.
En zeg maar tegen hem dat ik heus zelf ook wel had willen komen, maar dat ik echt geen tijd heb.9 opmerkingen:

Inge van Velzen zei

Weinig op te zeggen. Goed en wat zullen jullie een goed karma krijgen.. !

Iben zei

Je bent te goed voor deze wereld. *pinkt een traantje weg*
En dat zou ik godverdomme ook wel willen! Zonder kinderen en was en boodschappen in een glazen huis met wat DJ's zitten te diëten!

kurred zei

Wat zijn (wij) mannen toch geniaal!

Herma zei

Wat Iben zei...

Anoniem zei

Yvon denk aan je. Welkom voor wijntje als t past. In t uurtje dat ze tegelijkertijd op cursus zijn. Kwestie van gewoon snel drinken met hand op je buik zoiets. Liefs petra

NOVY zei

@Petra: lief! Laten we donderdag samen een gluhwein drinken bij de vuurkorf op het schoolplein!

Door zei

Hier ook zo'n agenda. Jouw man in een half glazen huis, de mijne in een hotel.
Sterkte hè *lurkt aan fles gluhwein*

Susy zei

Jouw goede inborst...het is out of this wórld gewoon!

Jaja, het Glazen Huis, het Half Glazen huis. Ik zou dat ook wel willen.

Ik ga mezelf hierachter in de tuin in zo'n kweekkasje proppen....

LEHTI zei

Henk neemt je moeder gewoon mee naar het glazen huis. Scheelt een hoop geregel en gedoe. En biedt mooi tegenwicht voor dat andere glazen huis; zíj voor de baby's, in Zwolle doen ze aan oudjes. O wacht, en als je onze conciërge er ook bij zet, heb je een origineel kerststukje, paar oliebollen erbij, kindjes ook zoet, kun jij gerust aan het werk. Tot vanavond.