zondag 2 september 2012

Armstrongs en de stemwijzer

Toch nog even over die Armstrongs, hoor. Want wat was dat een malle avond, vorige week!
Ik heb echt krom gelegen van alle twitterberichten en de rare verhaspelde krantenberichten. En ik was blijkbaar niet de enige.
Hoewel ik het dan wel weer jammer vond dat mijn tweet niet was opgenomen in de lijst, terwijl ik toch echt een van de eersten was met een reuzeleuk grapje. Dat me overigens weinig virtuele lachsalvo’s opleverde. Gelukkig kreeg ik even later toch nog twee DM’s van mensen die respectievelijk ‘hadden moeten lachen’ en ‘in hun broek hadden gepiest van het lachen' en volgde er ook nog een bijzonder goeie retweet:

Het klopt; ik snap er ook niet zoveel van.
Ja, het is vreselijk natuurlijk.
Neal Armstrong is dood.
En die was nog op de maan!
Ja man, op de maan!
We waren op de maan!
!!
!!!

Nu weet ik niet hoe dat bij u is, maar ik sta daar redelijk neutraal tegenover.
Nou, dan waren we op de maan. En wat dan nog? Ik heb niet het idee dat we daar nou echt ver mee zijn opgeschoten. Volgens mij was het ook best saai daar. Anders zouden we wel nog een keer gegaan zijn, hè, in de afgelopen 43 jaar. En wat hebben we er eigenlijk helemaal gedaan? Een vlaggetje geplant.
Sommige complottheoretici zeggen dat het we helemaal niet op de maan zijn geweest en dat het filmpje – u weet wel dat filmpje met die beroemde 'giant step for mankind' – in scene is gezet (for whatever reason).
Want de vlag wappert op het filmpje en dat kan niet. Ofzo. En er is een schaduw. Ofzo.
Tsja. Het zou zo maar kunnen, weet ik het.
Dan zijn we niet op de maan geweest.
Zou ik lullig vinden voor Neil, maar verder: prima.
Ziet u? Neutraal.

Wielrennen, daar sta ik toevallig ook heel neutraal tegenover. Ik vind het prima hoor, wielrennen. Maar als wielrennen ineens niet meer zou bestaan, dan zou mij dat persoonlijk worst zijn. Ik zou het heus sneu vinden voor wielrenners en wielrenliefhebbers, want die zouden het natuurlijk wél jammer vinden als wielrennen niet meer zou bestaan, maar zo voor mezelf? Nee, zou me niets uitmaken.
Heeft Lance Armstrong nou wel of niet doping gebruikt? Geen idee. Vast wel. Maar misschien ook niet. Whatever.
Neutraal.

Een ander ding waar ik tot gisteravond nog neutraal tegenover stond zijn de aankomende verkiezingen. Zoals Wim T schippers in de jaren 80 zong in Ronflonflon ‘Wie zullen we nu weer eens bellen, bellen!’ zong het de afgelopen week in mij: ‘Op wie zullen we nu weer eens stemmen, stemmen?’ 
Euh.
Dit terzijde.

Maar ik vond er iets op:
De Stemwijzer.
Tadaa!
Ik deed hem heel bewust en weloverwogen. Dat ik echt goed nadacht voor dat ik antwoord gaf, zeg maar – en das niet niks voor iemand met de aandachtsspanne van een doperwt en een niet ál te hoog ontwikkelde politieke interesse.
En daar kwam de uitslag.
Mijn antwoorden kwamen het meest overeen met het programma van de Partij voor de Dieren.
Dus daar ga ik dan maar op stemmen. Op de PvdD.

Tenzij u goede argumenten heeft waarom ik dat niet zou moeten doen?

8 opmerkingen:

sanneke zei

Ja. De PvdD dus. Ik zag vandaag wat mensen van de PvdA staan en dacht, wel ja, ik neem die roos aan en wil dan meteen wel eens weten waarom ik PvdA zou moeten stemmen, als zwevende kiezer in de linker hoek. Wel. Dat hoefde ik niet. GL was heus ook goed. En dat PvdD er telkens bij mij uit komt als ik stemwijzers doe? Tja, hun programma is heus heel goed, ligt heel dicht bij dat van de PvdA.Ik weet niet of de heer Samsom blij is met zo'n eerlijke vertegenwoordiger van de partij, maar ik geloof dat ik wéér iets verder ben met mijn queeste.

Unknown zei

Me too!

Unknown zei

Ok bedoel, partij van de dieren. Raaaar maar waar. ;) x lot.

Unknown zei

Me too!

kurred zei

Tja, we missen nog een partij. De PvdT. En waar die T voor staat? Daar valt toch niet over te Twijfelen dacht ik. Het zou zo maar de grootste partij kunnen worden!

LEHTI zei

O, wat hou ik van dit log, dank je dat je me weer even bijpraat, Novy. Want via dat archaïsch medium genaamd 'radio' waren de weetjes over de naamgenoten wel tot mij gekomen, maar ìk had de link niet gelegd, laat staan iets verward, of getweet, retweet, tweet, tweeterdetweet. Of gelachen. Nu wel. Zij het niet onder tafel.
En ik weet nu ook op wie ik ga stemmen.
Op de partij voor de doperwt!
(Sanneke, dat lijkt mij ook wel wat, als GL stemmer rozen uitdelen voor de PvdA)

Tienke zei

wauw. pvdD. hoe lang ben ik wel niet weg geweest...

Susy zei

Ik kwam 1 keer op SP en 1 keer op PVV. Dus.
Maar het kan zijn dat ik de Stemwijzer deed zoals ik De Slimste Mens doe.
Race tegen de klok. Gauw gauw! Antwoord geven! NU!

Ik ga m nog maar eens doen dan.
Langzaam.