Doorgaan naar hoofdcontent

Armstrongs en de stemwijzer

Toch nog even over die Armstrongs, hoor. Want wat was dat een malle avond, vorige week!
Ik heb echt krom gelegen van alle twitterberichten en de rare verhaspelde krantenberichten. En ik was blijkbaar niet de enige.
Hoewel ik het dan wel weer jammer vond dat mijn tweet niet was opgenomen in de lijst, terwijl ik toch echt een van de eersten was met een reuzeleuk grapje. Dat me overigens weinig virtuele lachsalvo’s opleverde. Gelukkig kreeg ik even later toch nog twee DM’s van mensen die respectievelijk ‘hadden moeten lachen’ en ‘in hun broek hadden gepiest van het lachen' en volgde er ook nog een bijzonder goeie retweet:





Het klopt; ik snap er ook niet zoveel van.
Ja, het is vreselijk natuurlijk.
Neal Armstrong is dood.
En die was nog op de maan!
Ja man, op de maan!
We waren op de maan!
!!
!!!

Nu weet ik niet hoe dat bij u is, maar ik sta daar redelijk neutraal tegenover.
Nou, dan waren we op de maan. En wat dan nog? Ik heb niet het idee dat we daar nou echt ver mee zijn opgeschoten. Volgens mij was het ook best saai daar. Anders zouden we wel nog een keer gegaan zijn, hè, in de afgelopen 43 jaar. En wat hebben we er eigenlijk helemaal gedaan? Een vlaggetje geplant.
Sommige complottheoretici zeggen dat het we helemaal niet op de maan zijn geweest en dat het filmpje – u weet wel dat filmpje met die beroemde 'giant step for mankind' – in scene is gezet (for whatever reason).
Want de vlag wappert op het filmpje en dat kan niet. Ofzo. En er is een schaduw. Ofzo.
Tsja. Het zou zo maar kunnen, weet ik het.
Dan zijn we niet op de maan geweest.
Zou ik lullig vinden voor Neil, maar verder: prima.
Ziet u? Neutraal.

Wielrennen, daar sta ik toevallig ook heel neutraal tegenover. Ik vind het prima hoor, wielrennen. Maar als wielrennen ineens niet meer zou bestaan, dan zou mij dat persoonlijk worst zijn. Ik zou het heus sneu vinden voor wielrenners en wielrenliefhebbers, want die zouden het natuurlijk wél jammer vinden als wielrennen niet meer zou bestaan, maar zo voor mezelf? Nee, zou me niets uitmaken.
Heeft Lance Armstrong nou wel of niet doping gebruikt? Geen idee. Vast wel. Maar misschien ook niet. Whatever.
Neutraal.

Een ander ding waar ik tot gisteravond nog neutraal tegenover stond zijn de aankomende verkiezingen. Zoals Wim T schippers in de jaren 80 zong in Ronflonflon ‘Wie zullen we nu weer eens bellen, bellen!’ zong het de afgelopen week in mij: ‘Op wie zullen we nu weer eens stemmen, stemmen?’ 
Euh.
Dit terzijde.

Maar ik vond er iets op:
De Stemwijzer.
Tadaa!
Ik deed hem heel bewust en weloverwogen. Dat ik echt goed nadacht voor dat ik antwoord gaf, zeg maar – en das niet niks voor iemand met de aandachtsspanne van een doperwt en een niet ál te hoog ontwikkelde politieke interesse.
En daar kwam de uitslag.
Mijn antwoorden kwamen het meest overeen met het programma van de Partij voor de Dieren.
Dus daar ga ik dan maar op stemmen. Op de PvdD.

Tenzij u goede argumenten heeft waarom ik dat niet zou moeten doen?