maandag 21 december 2015

Filmtips voor met de kinderen


Ja sorry, het is een titel van niks, sowieso grammaticaal, maar ook inhoudelijk, want hoezo ‘de kinderen’? Welke kinderen? Wat voor kinderen? Van welke leeftijd?

Laat ik anders beginnen.
Wij hebben thuis een gezamenlijke hobby: films kijken.
We kunnen ook heus heel leuk samen in het bos wandelen, in de zee zwemmen en koekjes bakken, maar collectief het allergelukkigst zijn we wanneer we met z’n vijven naar een film kijken die precies goed is.
Voorwaar nog geen sinecure trouwens: een film vinden die precies goed is, met onze uiteenlopende leeftijden en voorkeuren (Loïs (7): Frozen, Merlijn (12): The Hobbit, Bo (13): The Hunger Games, Henk: A Clockwork Orange, ik: Los Amantes del Círculo Polar. Of lost in Translation. Of Magnolia. Of the Sheltering Sky. Of Fargo. Of Extremely close and incredibly loud. Of

Maar soms lukt het en dan is er magie.
Ik dacht laat ik die titels eens delen; wie weet heeft iemand er nog wat aan, in deze kerstvakantie. Want Home Alone hebben we inmiddels allemaal wel gezien.


Een top vijf.


Holes
Deze film is echt…..fantastisch! Als in: hoe krijg je het verzonnen. Over een jongen die in een soort opvoedingskamp terechtkomt, waar hij samen met de andere jeugdige bewoners de hele dag om een onduidelijke reden gaten moet graven in de woestijn. Het plot is compleet waanzinnig. 
Ik heb een paar mensen horen zeggen dat het boek beter is, maar dat kan me niet schelen want ik las het boek lekker niet. We zagen alleen de film. En die was leuk. Héél leuk.Het was al het lievelingsboek van Bo; De zomer van Winn Dixie.
Over het meisje Opal, dat met haar vader, die dominee is, net verhuisd is naar een klein stadje in Florida. Ze is ongelukkig en mist haar moeder, die hen heeft verlaten. Maar dan vindt ze in de supermarkt een grote vieze zwerfhond; een hond met een glimlach. Ze mag hem houden en met Winn Dixie (ze geeft hem de naam van de supermarkt) aan haar zijde maakt ze een heleboel bijzondere vrienden en wordt alles beter, ook de relatie met haar vader. 
Klinkt een beetje Disney zo, is het niet.  Nim’s Island
Een heerlijke film. Over een meisje dat op een onbewoond eiland woont in een waanzinnig huis, met haar vader die onderzoek doet naar plankton. Haar vrienden zijn een zeeleeuw en een pelikaan. Als haar vader op een dag niet terugkeert van een expeditie op zee, roept ze per email de hulp in van de schrijver van haar favoriete avonturenboekenserie. 
Een echte feelgood movie. Grappig, bij vlagen behoorlijk spannend en nog vét romantisch ook. Little Miss Sunshine (12+)
Hilarisch en hartverwarmend. (En oké, onderhuids ook treurig en schrijnend, maar dat ontging onze kinderen probleemloos.)

Bron: Cineville

Moonrise Kingdom (12+)
Echt. Zo’n. Rare film.  Over padvinders. Totally weird (warning!), maar staat garant voor verwondering en uiteindelijk onverwachte ontroering.

Joe, merry Xmas!Ik heb er overigens nog veel meer, van die 'filmtips voor met de kinderen'. Maar dat zijn voornamelijk films die niet per se voor Loïs geschikt zijn. Dus eigenlijk 'filmtips voor met de tieners'. Ik deel ze graag, dus roep maar.

6 opmerkingen:

sanneke zei

Hè, wat een fijn logje! We gaan ze kijken, jullie favorieten. (Moonrise Kingdom deden we al.)

Geert zei

Gisteravond "Walk in the Woods" gezien, met Redford en Nolte. Fantastische film, dikke aanrader.

Ineke zei

Wat een leuke tips, ik ga zeker kijken, bedankt. :)

N Kruyt zei

Hey Yvon Wat Ben je toch een genie om dit Ff met ons te delen. Supertoffff en gaan de overige 3 zeker kijken aangezien 2 films ook al bij onze favorieten zitten. 😉
Bedankt voor de tip en alvast een happy newyear en Fijne filmdagen! 😂

Inge zei

Holes wordt nu gekeken!

Mevrouw H. zei

Kijk! Nou kan ik neef en nicht makkelijk vermaken :) Dank voor de tips.
Fijne dagen met elkaar!