Doorgaan naar hoofdcontent

Het is zo stil in mij

Ik heb nergens woorden voor.
Heeft u ook zo'n hekel aan mensen die schrijven over hun writer’s block?
Ja, ik ook.
Maar ik heb geen writer’s block hoor, welnee! Ik schreef vrijdag nog iets. Op de dag voor de deadline stuurde ik nog even snel een verhaal naar de Opium Verhalenwedstrijd. Dat was ik al weken van plan, omdat dit jaar Aaf in de jury zit. Maar het lukte niet. Omdat dit jaar Aaf in de jury zit. En ik onbewust probeerde om net zo grappig te zijn, misschien.
Uiteindelijk leverde ik een vrij dramatisch verhaal in (aan het eind zijn er maar liefst 4 mensen dood - en dat in nog geen 500 woorden!) waarvan het enige grappige is dat het verhaal ‘Trein’ heet, maar dat het woord 'trein' verder in het hele verhaal niet voorkomt.
Vond ik zelf wel leuk.
Maar ik betwijfel of het genoeg is om te winnen.

Nee hoor, ik heb geen writer’s block. Ik weet alleen niet zo goed waarover ik het moet hebben.
Johan? Friso? Marieke? Job? Rutger?
Tsja.
Gewoon over mezelf, dat kan ook natuurlijk. Maar ik weet niet of u het leuk vindt om te horen dat ik tot over mijn oren in de excelformulieren zit, die ik naar de belasting moet sturen.
Ik geef het maar toe, ik ben niet zo handig met excel, als het op printen aankomt. En nou niet allemaal gaan roepen dat daar instellingen voor zijn enzo want dat weet ik heus wel, maar dan nog lukt het me niet om een fatsoenlijk lijstje met 31 kolommen uit te printen.
En er is dus niets wat me driftiger maakt dan printers die niet doen wat ik wil!
En dat dán het papier weer op is. En dán weer een cartridge leeg. Op een gegeven moment maakte ik een foutje en begon de printer 43 lege pagina’s uit te spugen met alleen een blauwe en een groene streep erop.
Ik stond er bij en ik keek ernaar.
Ik had de printer kunnen pauzeren, de stekker eruit kunnen trekken – of minstens het papier, maar ik riep alleen wat onbeholpen: ‘Ho! Ho!’ (Waarop Bo van beneden schreeuwde: ‘Wat is er?’ Want die dacht dat ik ‘Bo, Bo’ riep. Haha.)
En nu hebben de kinderen dus een hele stapel tekenapier met een groene en een blauwe streep. Dat is ook wat waard.

Nou, tot snel maar weer.