zondag 27 mei 2012

Updates en cola en sinas

Het valt me op dat ik bijna nooit ergens op terugkom op dit blog. Dan gooi ik weer eens iets de wereld in en dat blijft dan vervolgens zo’n beetje hangen in het luchtledige.
Dus.
Tijd voor enkele updates.
Eerst maar de Avondvierdaagse:
Ook de laatste avond hebben we gered. En als beloning waren er bloemen en medailles.
(En nee, niks meer over kroketten, misschien dat u dat geruststelt.)Ziet u die pleister op die arm, op die laatste foto? Op de andere arm zit er ook een. 
Merlijn kreeg die dag namelijk de ‘cola- en sinasprik’. 
Ja, ik heb een nieuw woordje geleerd. De cola- en sinasprik; bijna alle kinderen die dit jaar negen (zijn ge)worden hadden het erover. (Ik begrijp het nog niet helemaal, geloof ik. Is dan die ene prik de sinasprik en de andere – de pijnlijkste – de colaprik? Omdat cola harder prikt? Ofzo? Ik heb ijverig rondgevraagd maar niemand kon me hier duidelijkheid over verschaffen. Niet belangrijk, schijnbaar.)
Ik kan me trouwens niet herinneren dat het vroeger ook al zo werd genoemd, sterker nog, toen Bo vorig jaar de betreffende prikken kreeg noemden we het nog gewoon BMR en DTP. Niks gehoord toen over cola of sinas. En nu ineens is het een min of meer geaccepteerde uitdrukking. Echt, google maar.
Ik vind het dan wel weer grappig dat iemand – een kind hopelijk - dat bedacht heeft. En later tegen zijn kleinkinderen kan vertellen dat hij de bedenker was van de uitdrukking ‘cola- en sinasprik’. Hoewel tegen die tijd vaccinaties misschien wel helemaal achterhaald zijn of heel anders gaan - je weet het niet hè.

Ik ben trouwens manloos – en de kinderen vaderloos – deze pinksterdagen. Man en vader begeeft zich op Pinkpop. Hij kampeert in een beige Hymer op het backstageterrein, tussen de artiesten en radio- en televisiemakers en noemt dat dan ‘werk’.
Met zulk werk heb je geen hobby meer nodig, zeg ik altijd maar.

Oja, de updates.
Ik heb nog steeds jeuk.
Eh...de wasmachine stinkt niet meer.
En.
Ehm.Was er meer?
Oja. De volgende keer ga ik echt vertellen over mijn bijzondere carrièremove.

11 opmerkingen:

Karin zei

Haha. Ik moet zeggen dat dit blogpostje mijn kennismaking is met jouw blog en het smaakt naar meer. Wat schrijf je leuk! Sterkte met je manloze weekend en geniet lekker van het zalige weer. xx

Adinda zei

Haha, mijn broertje (ook 9) noemt het de 9-jaarsprik. Van cola en sinas had ik nog niet gehoord! En help, vertel, HOE heb je de wasmachine weer fris gekregen? *knijpt al weken neus dicht*

sanneke zei

Jip kreeg 'm een paar maanden terug, die prik, en zelfs toen nog heette hij geen cola en sinas prik. Nou vond hij het al niet erg, die prik, maar met die naam had ie 'm misschien zelfs bijna leuk kunnen vinden.
Heeft Loïs de hele vierdaagse gelopen? Heldin.

Over Henk zullen we het maar niet hebben, het hele Pinksterweekend zijn vrouw en kroost alleen laten om eens even lekker te feesten in Landgraaf. Tsk. (Nee hoor, Henk, ben gewoon jaloers.)

noofs zei

Ben hier voor het eerst. Heb genoten van je schrijven en bijbehorende foto's. Sterkte met je manloze weekend. Gelukkig schijnt de zon. En Cola en Sinasprik? Nooit van gehoord ;-)

NOVY zei

Hoi! Welkom op dit weblog. Neem gerust een duik in mijn archief :).

NOVY zei

@Adinda: er is spul voor! Wasmachineteiniger heet het, van HG. Werkt als een trein!

NOVY zei

Ha, leuk! Nog meer nieuwe lezers! :)

LEHTI zei

Zitten we aan tafel, lepel ik mijn soep naar binnen, vraag ik langs mijn neus weg aan Rinne: 'Hoe heet de prik die je hebt gekregen toen je negen jaar was?' 'Cola en sinas'. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Weer wat geleerd.

Terrebel zei

Heel herkenbaar wat je man doet en hoe hij dat noemt. Zelf 'moest' ik zaterdag een kleedkamer delen met een stuk of zes dames die regelmatig naakt door de kamer paradeerden. Erg vervelend! Als ik er niet voor betaald zou krijgen...

Siem zei

Een paar maanden geleden heette die prik hier nog 'gewoon' de dubbele 9jaars prik. Wij maakten er de koekjesprik van. Voor iedere prik een koekje verdiend. Ze doen alles voor een koekje bij ons....

Heb vrijdag een kipcorn gegeten ipv een kroket, maar zelfs die had een bijsmaak!

Adinda zei

Top ga ik proberen, bedankt!