maandag 21 mei 2012

Op je verjaardag naar schoolKijk, daar ging ze.
Naar school.
Mooi hè.
Ik keek ernaar en pinkte in gedachten een traantje weg.


Toen ik thuiskwam vond ik vier keer hetzelfde katern van de Volkskrant in de brievenbus, van mensen die allemaal dachten dat ik het artikel op pagina 18 wel leuk zou vinden om te lezen.
Ha! Maar natuurlijk vond ik dat leuk!
Niet in het minst om de foto van die geweldige Maantje Piet in het badpakje van mijn geweldige Loïs.
Ik riep op haar weblog dat ik stikjaloers was. Dat was gewoon een matter of speech, natuurlijk. Maar zo halverwege de dag overviel me toch een licht grmpf-gevoel.
Want wat was het nou toch leuk geweest als ik ook in dat artikel was genoemd! Om tegen mijn moeder te kunnen zeggen: 'Kijk mam, ik sta in de krant.'  – want als je in de krant staat ben je iemand.

Grmpf.
Ik snap al wat ik fout doe, dacht ik.
Ik naai geen rokjes.
Ik tuinier niet.
Ik bak geen taarten met seizoensfruit. Integendeel: ik ben iemand die niet weet wanneer de bramen rijp zijn en die zich in april afvraagt of we al bijna kastanjes kunnen zoeken. Bij wijze van spreken.

Maar dat is het natuurlijk helemaal niet.
Want zoveel breng ik er de laatste tijd gewoon niet van terecht. Van dat hele bloggen.
Ik nader de 500 logjes in een steeds trager wordend tempo. Als ik zo doorga strand ik bij 498.
En zo kom je natuurlijk nooit in de krant!
Nee.
Dus. Maakt uw borst maar nat.

13 opmerkingen:

sanneke zei

Kom maar op met die logjes! En jij bakt slordige taarten, dat mag ook best in de krant toch?

Lehti zei

Las je ook dat Daan ontzettend saaie dingen meemaakt? en dat Mme ZsaZsa blogt om er contact met andere volwassenen mee te krijgen en dat Meisjesmama de boodschap van een autoloos bestaan wil uitdragen. Jij niet, hè? Toch? Gelukkig maar! En dat badpak, dat staat er maar mooi in! Ga je mee kastanjes plukken. ;) Oja, zou ik bijna vergeten (stomme krant ook) Loïs is gaaf. En jij trouwens ook!

Terrebel zei

Ontzettend koele rugtas! Dat mag best in de krant. Vind ik.

Vlijtig Liesje zei

Wat een aardige mensen allemaal die je die krant gaven!

Daan zei

Och bolletje zie haar gaan, 4!4!4! hoeraaaaaa

(en zal ik dan niet vertellen dat ik voor het interviewtje voor het stuk in de VK, vertelde over de bloggers novy en de santenkraam die op een zomerse middag, in het echie, gewoon hier in de tuin zaten ... )

Daan zei

en het was trouwens zsazsa die saaie dingen mee maakt, niet ik ;-) mijn leven is slechts bruisend, hahaha juist ;-) ik ga nog maar eens een taart bakken en aspergesoep koken, het is aspergetijd,nl ;-)

Nurse Martens zei

Het is een speciale dag...alleen al omdat de kleine meid naar school is. En dat ook nog eens op de mooiste dag -tot nu toe- van het jaar.

sanneke zei

Tsk, bijna de krant gehaald. Maar DAT we bij je in de tuin zaten, Daan, dat was toch wel het allerleukste. Joh, ik wil weer!

LEHTI zei

Sorry Daan, foutje, natuurlijk is jouw leven net zo bruisend als dat van Novy. Maar asperges zeg je? Is dat niet het witte goud. Geen idee hoe je dat klaarmaakt. Hier staan de linzen te pruttelen.

Inge zei

Nou ja, jij knutselt 500 jongleerballen in elkaar toch? !

En wat een schatje en wat snel al weer vier geworden zeg. Weet nog zo dat ze als superheld onze wereld binnen kwam vliegen, om 5 voor 12!

Inge zei

Nou ja, jij knutselt 500 jongleerballen in elkaar toch? !

En wat een schatje en wat snel al weer vier geworden zeg. Weet nog zo dat ze als superheld onze wereld binnen kwam vliegen, om 5 voor 12!

Wondelgijn zei

Allereerst.... alsnog proficiat! En wat betreft het bloggen..? Gewoon doorgaan, gewoon doorgaan.... ;-)

Petra zei

Als je maar weet wanneer de rapen gaar zijn.