Doorgaan naar hoofdcontent

Loungen in de sky

Zoals ik gisteren al op facebook schreef: ouders zijn soms net gek.
We zijn vandaag even op en neer geweest naar Amsterdam, om onze oudste dochter naar een vriendinnetje te brengen waar ze één nachtje gaat logeren.
Het was de bedoeling om er ‘een dagje van te maken’, maar vanmorgen hadden we ineens helemaal geen zin om vroeg op te staan en het zou bovendien de hele dag regenen – ook in Amsterdam – dus namen we rustig de trein van half twaalf en stonden om 2 uur in de hoofdstad. Om 5 uur hadden we afgesproken voor de kind-overdracht.
Dus wat te doen? Naar Madame Tussauds? Het Rijksmuseuem? Het Anne Frankhuis?
We hadden niet zo'n zin om ergens lang in de rij te gaan staan en we waren pas ook al in een museum en je kunt ook overdrijven. Dus gingen we maar gewoon wat lopen. En eigenlijk is dat het leukste in Amsterdam; gewoon een beetje rondwandelen.
En het regende heus niet zo erg.
We bezochten ook nog even de nieuwe bibliotheek aan de Oosterdokskade en gingen toen koffie en warme chocolademelk drinken in de Skylounge boven het Minthotel. (Het welk Hotel? Het Mint Hotel. Geen idee waarom het zo heet, haha:


Maar dat is dus echt een gouden tip! (Thanks, Judith)
Voor als u weinig tijd heeft, maar toch héél Amsterdam wilt zien.
Wow.

En toen was het 5 uur en gingen we borrelen en pizza’s eten op de Lindengracht, lieten Bo achter en namen de trein terug naar ’t hoge noord’n.

We maakten heel veel foto’s.