woensdag 10 november 2010

Wie niet sterk is moet slim zijn

Het zal u wellicht niet verbazen, maar ik heb twee linkerhanden als het aankomt op (eh..ik weet niet eens het gangbare woord ervoor).... handwerk. Handvaardigheid. Knutselen, frøbelen, creatief met textiel, met naald en draad. Ik kan u verzekeren dat u hier op dit blog nooit een rieten beertje zelfgemaakt rokje zult aantreffen. Ik brei niet, maak geen tassen van vilt, ik versier geen lampenkappen en rijg geen sieraden. Ik knutsel ook nooit met mijn kinderen. Nooit. (Ik ben echt gruwelijk blij dat ze op school zitten en daar af en toe mogen knoeien met klei en lijm.) Nee, ik moet binnenkort sinterklaascadeautjes inpakken, dat is al genoeg knutselen voor mij. Dan heb ik wel weer voor een jaar genoeg geknutseld. Ik zeg schaar, plakband, ril.
En nou vindt u dat misschien sneu of jammer voor me, of vindt u dat ik heel wat mis, maar ik voel me er prima bij en het heeft ook zo z'n voordeel; ik loop nooit het risico door iemand crea-bea te worden genoemd. (Wat toch wel heel erg moet zijn.)
Bovendien weet ik mij in mijn omgeving omringd door de meest kunstzinnige mensen, die mijn ouderlijke taak in deze regelmatig met plezier van mij overnemen.

Kijk, dit is Oelewoele.
Bo tekende hem. En vandaag maakte ze hem levensecht, met een vriendje en zijn wonderbaarlijk artistieke moeder.

11 opmerkingen:

esther zei

En ik vind hem leuk! Tobias maakte laatst zelf een pop. Terwijl ik een kussen voor hem versierde niet dat ik daar goed in ben.

de Brassers zei

Ik vind Bo wel erg crea-bea, je eigen ontwerp maken en dan ook nog je eigen oelewoele maken. Leuk!!!!!

Nicoleke zei

Ik vind hem echt heel stoer!!

Manon zei

Cool!!

Judith zei

nou niet iedereeen hoeft toch crea te zijn.. doen waar je je goed bij voelt toch. Leuke crea van Bo!

Door zei

Haha, wat een leuk logje! Ik ben ook geen freubelmoeder. Het idee! Maar wij zijn heel goed in andere dingen, Novy. Dus. Weet ik zeker.

Anoniem zei

Wauw! Een echte oelewoele!!
Je had Bo beter Bea kunnen noemen...
gniffel

Liefs Muts moon
(die ook nog nooit iets toonbaars uit haar ooit nieuwe, nu al 10 jaar oud en ongebruikte naaimachien heeft getoverd)

Inge zei

Wauw! Wat dat is wel heel crea bea :-)

Toaske zei

Wat gaaf die Oelewoele.
Enne, hier ook een non-knutselmoeder met twee linkerhanden. Ben dus niet de enige merk ik. Gelukkig maar.

sanneke zei

Oh mijn god. Maakt dat kind wat leuks, wordt ze direct cr%*-b%* genoemd, het is een vloek. Inderdaad komt het stoom mij uit de oren als ik die uitdrukking hoor, ik snap heel goed dat jij alleen al daarom 1 keer in het jaar plakband en schaar hanteren meer dan genoeg vindt. Maar ja, er zijn mensen, zoals Bo en ik, die dat dus echt leuk vinden, zelf iets maken. En die dan toch geen cr%*-b%* genoemd willen worden.

ChoCho zei

het is toch wel handig zo een vriendje met een crea-bea moeder ;-)