woensdag 4 juli 2012

Homo Ludens

Terwijl zo’n beetje mijn hele twitter-timeline gevuld is met hoop-a-holics, heb ik een heel andere verslaving. (Oh. Ja, misschien is u dat vooralsnog ontgaan, maar het is een ware rage: hoelahoepen, om een slankere taille te krijgen. Dat schijnt namelijk enorm goed te werken. En als uw interesse gewekt is: hier kunt u ze bestellen. Ik ga dat niet doen, want ik hou helemaal niet van hoelahoepen. Vroeger al niet. En blijkbaar is mijn innerlijke roep om een slankere taille niet zo sterk. Bovendien, ik zei het al, heb ik een andere hobby tegenwoordig.)

Slacklining.

Kijk, dat gaat ongeveer zo:
Ik bestelde een 'slackline' bij een webshop. Leek me leuk voor Bo.
Maar wat bleek? Ík vind het vooral leuk.
Het is wonderbaarlijk hoe snel je je lichaam dingen kunt leren! Toen ik de eerste keer probeerde op de strakgespannen band te stappen, leek het onmogelijk. No way, dat ik daar ooit op kon staan! Zodra je je voet op de lijn zet gaat ie namelijk enorm heen en weer wiebelen. Maar ik bleef proberen (hoezo kan ik dit niet?) en na drie dagen een uurtje oefenen, loop ik nu zomaar vijftien meter over een vrachtwagen-spanband, van boom naar boom.
Mensen die ik vertel over mijn nieuwe lievelingsbezigheid kijken me aan alsof ze overwegen de dokter te bellen. In het park blijven ze staan: kijk, daar heb je die rare vrouw, die elke middag op een touw tussen de bomen heen en weer loopt. 
Tggg, ik schaam me ook nergens voor.

Maar weet u wat ik nou echt denk?
Dat ik er heel evenwichtig van word.

11 opmerkingen:

LEHTI zei

Hoe laat is de voorstelling? Dan neem ik even een andere route door het park. (ja, om je te zíen dus hè, begrijp me niet verkeerd)

Fienke zei

Echt?
Lachen!

nicolekebolleke zei

Hoe kom je er weer op!!

Jacq zei

Ik zie dan weer gelijk een combinatie hè: al hoepelend over zo'n touw lopen.

Maar stoer! A la Freddy Nock (http://youtu.be/JHZN9rtrImA) door het Noorderplantsoen.

sanneke zei

Jij liegbeest, en of jij kunt hoelahoepen. Dus hoelahoepend over een touw lopen, dat lijkt me een prima uitdaging voor je.

NOVY zei

@Sanneke: liegbeest? Ik vind hoelahoepen écht niet leuk. Nergens schreef ik dat ik het niet kon. Natuurlijk kan ik het wel, ik kan toch alles?

Inge zei

Filmpje!

Door zei

Ik hoop niet dat je een evenwichtig wicht wordt, ik vind je zo veel leuker! Mafkees dat je bent:))

Daan zei

wooohaaa :-)

(je moet even The Wire kijken, mooi!)

en ik doe ook hoephoep

Kwan zei

Oh wow! Meen je dat nou? Wat een doorzettingsvermogen! Ik zou zo bang zijn om te vallen... Maar je wordt er blijkbaar evenwichtig van, dus ik denk dat het wel meevalt met de blauwe plekken?

Vera zei

Novy loopt. Over! (Hoi, ik ben Vera.)