zaterdag 3 december 2011

Geloven

Zo’n anderhalf jaar geleden schreef ik eens een ode aan een buurmeisje. Misschien weet u dat nog? Ik deed van ooh en aah en jubelde over haar talent en bruisende persoonlijkheid.
Welnu, het blijkt maar weer: ik heb er verstand van. Want ook al werd Nina (nog) niet aangenomen op de toneelschool in Maastricht, ze speelt al wel de hoofdrol in een heuse telefilm van Mijke de Jong! En die wordt woensdag a.s. uitgezonden!
Dat vind ik dus echt supercool hè: ons buurmeisje op televisie.
In een chador nog wel.

De film heet Geloven en is onderdeel van de serie Duivelse Dilemma's: vier korte films waarin prominente Nederlandse filmmakers hun personages voor een moeilijke keuze plaatsen.
Hoe kan je een goed mens blijven onder extreme omstandigheden?

Martine heeft een huisartsenpraktijk met veel allochtone patiënten. Bevrijd van het geloof waarmee ze zelf werd opgevoed en gevormd door het feminisme, staat ze voor zelfbeschikking en vrije ontwikkeling voor iedereen. Zo heeft ze ook haar dochter opgevoed. Maar zal het haar lukken haar levensovertuiging trouw te blijven als Anna haar eigen weg kiest en moslima wordt?
Met o.a. Elsie de Brauw en Nina van den Berg
Regie: Mijke de Jong; Scenario: Jolein Laarman

Dus. Ik weet niet wat u woensdagavond doet, maar ík ga kijken.

Duivelse Dilemma's: Geloven
woensdag 7 december 2011
22:55 uur
Nederland 2


7 opmerkingen:

LEHTI zei

Handig hoor. Zo'n blogster met uitgaans- en thuisblijftips. :-)
Is genoteerd. Als ik een agenda voor een tijdje vooruit had, schreef ik ook meteen: 07-12-2022, Ned 4, regiedebuut Bo, kijken! Als het medium tv er dan nog is. Als jij tegen die tijd nog steeds zeventien bent, mag je misschien wel in de hoofdrol. Of een recensie schrijven. Of nee, wacht ze gaat natuurlijk de bestseller van haar moeder verfilmen ;-)

sanneke zei

Verrassend, een logje met de kop 'geloven' in Sinterklaastijd en dan je lezers een stukje met gesluierde meisjes voorschotelen.
Ik ga kijken.

Terrebel zei

Boel koel! Het thema van de film staat mij ook erg aan. Dan maar een keertje geen Pauw & Witteman...

Tijmen zei

Hopen dat ie op Uitzending Gemist komt! Ben er woensdag namelijk niet. Nu ja, niet bij een tv, natuurlijk wel érgens.

NOVY zei

@Tijmen: ja hoor, op uitzending gemist. Ik keek vandaag de eerste film, van afgelopen woensdag. Drone. Was mooi.

Lehti zei

Zo. Ben blij dat ik heb gekeken. Jammer dat ik die naam Nina niet had ingeprent. Nu weet ik nog niet wie ze speelde in de film. Maar het was een goede film, met een actueel thema. Jammer dat het zo laat was. Deze zouden meer mensen moeten zien.

NOVY zei

@lehti: nou, de dochter dus, waar het om ging. Anna.