dinsdag 9 april 2013

Sinterklaas komt dit jaar aan in Groningen: wat nu?
Dus. Eindelijk, ein-de-lijk wordt het dan een keer lente (vanaf zondag: de dag dat ik naar de tropen vlieg. Haha. Maar daar ga ik niet moeilijk over doen, hoor, want ik gun u allemaal natuurlijk ook lekker weer) en dan verschijnt vandaag ineens doodleuk het nieuws – misschien heeft u het ook gelezen – dat Sinterklaas dit jaar in Groningen aankomt!
Joh!

Buiten dat we dit helemaal niet willen horen in april (ik spreek even voor mezelf, maar ik kan me zo voorstellen dat niemand momenteel per se op pepernoten en paardevoetjes op het dak zit te wachten) is het gewoon eigenlijk heel raar nieuws.
Want HOE hadden ze dit precies gedacht?
Ik bedoel: leg dit maar weer eens uit aan je kind(eren)!

Moeder: ‘Kinderen, wat leuk hè, Sinterklaas komt dit jaar aan in Groningen!’
Kinderen: ‘Huh? Sinterklaas komt toch ieder jaar aan in Groningen?’
Moeder: ‘Ja, natuurlijk (want wat stonden we daar anders te doen, de afgelopen tien jaar op zo'n middag in november, blauwbekkend op de kade?) maar dit jaar, jongens, komt de échte!’

???

‘De echte’ in één zin samen met 'Sinterklaas', daar gaat het natuurlijk al mis. Maar los daarvan: ook al weten de meeste kinderen heus al van het bestaan van hulp-Sinterklazen, de Sinterklaas die ieder jaar de stad binnenvaart en vervolgens op zijn paard zijn ereronde maakt, dat is toch écht wel de echte.
Maar nu blijkt dan dus dat er een nóg echtere bestaat.
En de volgende stap is dan weer dat hij niet bestaat.
Tsjonge.

Oh. Brainwave! (met dank aan Henk, good old Henk): We moeten niet zeggen: 'Dit jaar komt de echte,' maar ‘Dit jaar komt hij het eerst aan in Groningen, rechtstreeks uit Spanje.’

Ja!
Ja, dan kan het wel.
Nou, dat is dan bij deze de tip die ik aan alle Groningse vaders en moeders van jonge kinderen wil geven.


Het gaat weer nergens over, dit. Maar hee, zie het van de zonnige kant: Dit stukje had ook de titel kunnen dragen ‘Nog vijf dagen tot Hawaii.’

9 opmerkingen:

Susy zei

Ja precies dat hadden wij afgelopen jaar dus met de intocht van De Echte in Roermond. http://susyschrijft.blogspot.nl/2012/11/over-de-intocht-en-dieuwertjeblokland.html?m=1

Maar zeg. Hoeveel dagen nou nog ?

NOVY zei

@Susy: Ik moest ook heel erg aan je denken vandaag.
Hoeveel dagen nog? Weet ik niet precies joh.

Eva Mondeel zei

Heb weer hardop zitten lachen, fijn!
Heb je al eens overwogen om live op de planken te gaan staan? Lijkt me erg leuk (of misschien doe je dat al lang :-) Groet Eva

NOVY zei

@Eva: nee joh, dat kan ik helemaal niet! Ik ben alleen lollig achter mijn laptop. :)

LEHTI zei

Novy (n.a.v. Eva). Op de planken? daar had je toch kinderen voor op de wereld geschopt. ;-)
Die Good old Henk mag vanaf zondag vast naar alle oefeningen hiervoor gaan. Ja, óók de repetities voor 16 november. Reken maar dat die schatjes van jou dan weer mogen opdraven.
En nu droog: kinderen kunnen prima sinterklaas vieren zonder er in te geloven. Ik spreek uit eigen ervaring, en die van mijn kinderen. Kan het iedereen van harte aanbevelen.

Martin van de Wardt-Olde Riekerink zei

Hij bestaat niet maar komt toch zolang jij blijft geloven en neemt cadeautjes mee. De schimmel heeft niet voor niets de kleur van een "white lie",

Anoniem zei

pfff ,waar gaat het over , je zou bijna denken dat er geen echt nieuws meer is , het gaat over raaf en silvy en nu dan weer over de sint, nu is het laatste op zich wel leuk nieuws ,maar inderdaad erg verwarrend voor kinderen ,gelukkig dat er dan mensen zijn die goed bij de tijd zijn en weten hoe je je kind dat nog in de sint geloofd kunt uitleggen wat ze bedoelen met het feit dat hij nu in groningen aankomt.

jacq zei

Ik ben zo blij dat de tv-sint in Groningen aankomt. Meppel was ook 'in de race', maar ik zag dat niet zo zitten. Nu staan we altijd met onze snufferd vooraan aan de kade en schudden Sinterklaas en pieten enkele keren de hand, maar als er 20.000 man publiek op afkomt, zoals vorig jaar in Roermond, zit dat er niet in. Ik vermoed dat dit het laatste jaar is dat we gelovigen in huis hebben. Ik was al bang dat die laatste keer verdrongen zou worden door dat tv-gedoe.

Maar goed, nu zit jij er dus mee. Loïs gaat nog wel een paar jaartjes mee in het sineterklaasgebeuren, neem ik aan. Dat scheelt.

Zeg, hoeveel dagen nog?

Astrid zei

Ik kijk dus graag naar die eerste aankomst en het Sinterklaasjournaal en alles. Want ja. Dat is de echte hè. De eerste.
In België komt dan de tweede echte. Vind ik.
Maar. Maahaar. Dat klopte niet. Hij was dit jaar zijn boot kwijt. En vaarde Antwerpen gewoon op zijn stoomboot binnen. En allerlei ander gedoe. Waardoor Olief zich enkele serieuze vragen begon te stellen aangaande de betrouwbaarheid van die hele Sint. Dus. Nou. Ik kan niet meer kijken naar die eerste aankomst in Nederland. Pffft. Ik lees het wel bij jou dan. Oké.