woensdag 9 januari 2013

Een school zonder conciërge

De school is weer begonnen. De kerstboom bij de entree is weg, het licht schijnt weer gewoon op volle sterkte, Jingle Bells klinkt niet meer uit de speakers. Alles is weer lekker gewoon.

Hoewel, toch niet helemaal.

De laatste week voor de kerstvakantie stond namelijk niet alleen in het teken van diners en musicals, we namen ook afscheid van de conciërge; het gevolg van het besluit van hogerhand om gesubsidieerde banen massaal af te schaffen.
Het is allemaal niet zonder slag of stoot gegaan, hoor. De school en de leerlingen hebben zich flink verweerd tegen de beslissing, er is een demonstratie geweest en er waren spandoeken met ‘Rob moet blijven’. Maar het mocht allemaal niet baten en nu is hij dus weg.
En een school zonder conciërge, dat is als een digibord zonder stekker.

Lees verder op Thuis in Onderwijs.


2 opmerkingen:

Terrebel zei

Misschien een ideetje voor de mensen van Serious Request! Van de opbrengst kunnen honderden conciërges blijven. Ik vraag mij ook af of VVD-stemmers enig benul hebben van wat zij de maatschappij hebben aangedaan.

LEHTI zei

Oja, basketbaltenuetjes wassen. Goed dat je het zegt. Vorige keer moest ik 'invallen' terwijl ik net Sinterklaasinkopen had gedaan. Op de fiets. En toen moesten daar nog tig shirtjes, ballen, een kind van veertig kilo (help mijn gazelle steigert) .... nou ja, een conciërge was toen handig geweest.

Zoals Rob. Die vijftien jaar terug mijn oudste met een bebloede hand naar het ziekenhuis bracht. Op de fiets.
Leest Rob hier, of op Thuis in onderwijs mee? Vindt ie vast leuk.