vrijdag 16 augustus 2013

Vlieblog

Wat kan ik zeggen. Vlieland is en blijft magisch.
En kamperen is leuk.
Het is verbazingwekkend hoezeer iemand die in het dagelijks leven helemaal niet van gedoe houdt en veel liever lui is dan moe, kan opknappen van kamperen, juist vanwege het gedoe ervan.
Want gedoe, dat is het.
Moet u zich voorstellen: op de fiets naar de wc!
Zelfs midden in de nacht.
Dat was kamperen voor mij dit jaar: midden in de nacht je warme slaapzak verlaten omdat het moet, door het pikdonker in pyjama over de camping fietsen met een wc rol in je hand en dan nog gelukkig zijn ook.
Omdat er zoveel sterren zijn en je de zee hoort ruisen.


We hebben trouwens tijdens deze vakantie weer eens geconstateerd dat onze kinderen best wel gestoord zijn. Met name Merlijn. Hij staat, moet u weten, bij ons bekend om zijn creaties van de meest bizarre superhelden. Na Kalkoenman, Zwartman, Bandanaman en Macaroniman was daar deze vakantie: Worm-man.
Rolde hij de godganse dag in zijn mummieslaapzak tot bovenaan dichtgeritst over de camping.
Tsja. Je doet er niets aan.
Loïs besloot deze vakantie ineens alles te gaan zingen. (“We gaan even tandenpoehoetsen!,” “Waar oh waar is mijn bikinibroekje”) Compleet met geëmotioneerde uithalen en uit volle borst.
We hebben haar naam veranderd in Loïs-de-musical.
En ach, die Bo. Zo prachtig balancerend op de grens van geen kind meer zijn, het ene moment aan het spelen op het strand en dan ineens met mascara en een naveltruitje naar de disco.
(En tussendoor natuurlijk vooral veel op haar kop staan.)

Foto's. (Geen van Worm-man helaas.)


14 opmerkingen:

Anouk zei

Wat een prachtige plaatjes.

Daan zei

Mmmmmooi!

(en jij plast des nachts niet even in een emmer?)

Anoniem zei

Gewoon snachts even achter de tent hoor. Dat mag, ook op Vlie.

PRachtige foto's en verhaal van mooie vakantie. Ik vroeg me al af waar je was!

Dikke knuf!
Liefs Muts Moon


Yvonne zei

Wat een mooie foto's!

sanneke zei

Wat was ik daar graag bij geweest. En wat Daan zegt, volgende keer een emmer mee. Alhoewel, de romantiek van 's nachts in pyjama over het eiland fietsen met de sterren boven je en het geluid van de ruisende zee... Van dat laatste moet je wel nóg harder plassen natuurlijk.

Pien zei

Haha, herkernbaar die gestoorde kinderen :) Olaf's meest recente superheld creatie is Avocado-man (en dat dan vooral heel donker, stoer, eng uitspreken). Annabel doet al jaren alles zingend (net nog: "Ik ben bijna jarig! Ik ben bijna jarig!") En bij Daniël is die overgang van kind naar groot zo herkenbaar (behalve dan de mascara, lippenstift en naveltruitjes ;) )
Fijn dat jullie zo genoten hebbeen. En prachtige foto's!

astrid Ottes zei

wat een geweldig mooie foto's!mijn zoon komt vandaag terug van Vlie.

Terrebel zei

Wat een gelukzaligheid! Wij zaten een week in Frankrijk. Een week geen internet en voor het doorspoelen van het toilet had je een emmer nodig...

LEHTI zei

Er gemakshalve van uitgaand dat jij de derde van links bent op die springfoto, (op het plaatje ervoor pronkt ook zo'n prachtige vrouw met warrige zeeharen :), en je knipt de andere springers er af, dan ben je net een soort Jezus die over de zee, of eigenlijk de horizon loopt.

Hoe meer ik kijk, hoe meer ik me verbaas: wie kan er nu in vredesnaam zo springen? Maar ik weet al hoe dat kan, het is een sprongetje van geluk (of van het ingehouden plassen) van iemand in een lange jurk.
Leuk dat je er weer bent!

NOVY zei

@Iedereen: Ik plas heus op de plasemmer hoor. En als die vol is gewoon naast de tent. Haha, ik ben daar niet gek. Maar toch, die ene keer dat ik op de fiets naar het toiletgebouw ging midden in de nacht, was een ervaring die ik niet had willen missen. :)
@Sanneke: Ja man, wat was je er graag bij geweest. We hebben ook nog gezwommen, toen de zeevonk er was. Moest ik weer aan je denken!
@Lehti: Yep, derde van links. Ga je meteen heel bevallig van springen, van zo'n jurk.

Ri zei

Dat klinkt als een geweldige vakantie. Volgend jaar weer?

Ri zei

Dat klinkt als een geweldige vakantie. Volgend jaar weer?

Kristel zei

Woeiii wat een mooie foto's!! En die springfoto's zijn helemaal erg leuk. Haha, ik plas ook gewoon naast de tent, als ik kampeer zeg. Ik fiets mij daar al genoeg door de nacht..ghe.

Chante zei

This is cool!