dinsdag 21 augustus 2012

Niet de slimste mensKent u het programma ‘De slimste mens'?
Of beter gezegd, kent u de app al?
Jawel, na wordfeud, drawsomething en songpop heb ik weer een nieuwe tijd- en aandachtverslindende bezigheid: het spelletje ‘De slimste mens’ op mijn iPhone.
Nou, ik kan u vertellen aan de hand van een bedroevend lange lijst met verloren games: ik ben hem niet, die slimste mens.
En ik snap daar niets van, want dat verhoudt zich slecht met mijn score op de officiële IQ test die ik ooit maakte. Misschien moest ik toch eens wat meer aandacht gaan besteden aan het behoud van mijn hersencellen in plaats van.. nja, enfin.
Ik zou me natuurlijk gewoon helemaal niet bézig moeten houden met die verslavende ongein op die telefoon!
Ik heb daar helegaar geen tijd voor, neen!
Ik schrijf namelijk een boek.
Uh-huh, een boek.
(...)
Ik heb overwogen dit stiekem nog wat voor mezelf te houden, omdat u nu natuurlijk voortdurend gaat vragen 'Issie al af?’ maar ja; ik ken mezelf langer dan vandaag: ik kan zulks toch niet voor me houden. Bovendien zal ik op de een of andere manier mijn minder frequente aanwezigheid hier moeten verklaren; in de tijd dat ik aan het boek schrijf kan ik niet bloggen immers. 
Goed. Nuf said.

Wat meer?
Oja, Noorderzon. Het jaarlijkse festival in het plantsoen waaraan voor ons – met het Dok (het openluchtpodium op de vijver) hemelsbreed 50 meter van ons openstaande raam – niet valt te ontsnappen, al zouden we willen. Gisteravond genoten we vanaf ons dakterras van een prachtig concert van Alt-J, dat veel te kort was omdat het te laat begon in verband met autopech van de band en toch (damn you stomme regels!) om 12 uur moest stoppen. Gelukkig vond ik de cd vanmorgen in mijn dropbox. (Das leuk joh, zo’n dropbox. Daar vind je maar steeds zomaar cadeautjes in.)

Nou, dat is het wel zo’n beetje.
De man is terug van een tropisch Lowlands, we hebben nog bijna 2 weken vakantie (ik werk weer; maar juist ook dat voelt – met vader thuis bij de kinderen, die tevens zuigt, wast, kookt en boodschappen doet – als vakantie), het zonnetje schijnt, de lucht is blauw.

9 opmerkingen:

Mimi zei

Ik wil alles weten over dat boek natuurlijk. Wát voor boek is het?

Susy zei

Issie al af?

sanneke zei

Ik zie ons nog zo samen met Quirk in een café in Utrecht zitten, toen wilde je het al, dit boek schrijven. Nu wordt het toch een beetje anders dan je toen dacht en heb je de vorm gevonden. Ik vind het zo tof voor je! Wow, je schrijft een bóek!

Door zei

Een boek! Een écht papieren boek? Wow wat gaaf. Succes ermee!

kurred zei

LEUK! En veel succes.

baasbraal zei

Een BOEK!!! En dat had je voor je willen houden. Ben ik even blij dat het niet gelukt is! Ik wil eigenlijk per bladzijde op de hoogte gehouden worden, maar dat kost misschien te veel tijd......

Manon zei

Wat goed! Veel succes en mocht je proeflezers nodig hebben: you know where I am.

Anoniem zei

Kan je er voor zorgen dat ie voor de volgende zomervakantie in de winkels ligt??
Liefs en veel inspiratie gewenst!
Muts moon

Herma zei

Ik wilde iets zeggen en toen was Susy mij voor. Maar het is alweer een dag later, dus: Én?