Doorgaan naar hoofdcontent

Heb ik te maken met een Friese feeks ofzo?

Hallo! Daar ben ik weer eens. (U weet wel, die ontaarde moeder die haar kind van 11 met een iPhone laat rondlopen.)

Ik wou even een kwestie bespreken.
Niets belangrijks hoor, ik lig er niet van wakker, maar toch: opmerkelijk.

Ik heb een spijkerbroek.
Of nou, ik heb wel meer spijkerbroeken (het blijft mijn favoriete kledingstuk) maar deze specifieke spijkerbroek is echt fantastisch.
Hij zit lekker én hij staat lekker, om het maar even zo te zeggen.
Hij is van een of ander vaag merk: Rose Player, dat volgens mij nergens in een winkel wordt verkocht, maar alleen op internet, via Ebay enzo. (Ik kocht de mijne in een tweedehandswinkel.)

Hoe dan ook, ik bedacht: ik wil nog zo’n broek. Voor als deze in de was zit. Dus ik ging maar eens kijken op Marktplaats. Dat leek me heel veilig om te doen, ik weet tenslotte precies welke maat ik moet hebben.

En ja hoor: ik vond er een! Vraagprijs €7,50. ZGAN.
(Das écht best wel goedkoop, voor een broek waarvan valt aan te nemen dat hij lekker zit én lekker staat!)
Voor zover ik het kon inschatten was het hetzelfde model als de mijne, alleen wat donkerder van kleur. Hoeveel donkerder precies, dat kon ik niet helemaal bepalen. Er waren namelijk 4 foto’s: twee van de broek in vol ornaat en twee detailfoto’s. Op de laatste foto's lijkt de broek een stuk lichter.

Ik dacht: ik moet even vragen hoe dat zit, in een email. Maar omdat ik daar op dat moment geen tijd voor had, deed ik een bod. Van drie euro. Opdat ik de advertentie makkelijk terug zou kunnen vinden bij ‘mijn biedingen’, en op een later tijdstip mijn prangende vraag kon stellen. (Als de lichte foto’s de waarheid spraken, zou ik er met liefde de vraagprijs voor betalen, of desnoods het driedubbele.)

Goed.

De volgende ochtend vond ik twee berichten van Martkplaats in mijn inbox.
Het eerste mailtje liet lezen: Uw bod van 3 euro is verwijderd.
Het tweede berichtje kwam van de verkoopster. Ze schreef:
Ik heb je bod verwijderd want ik vond het te laag. Vr gr

Mooi, dacht ik. We hebben contact.
Dus ik schreef terug:

Hoi 
Ja, daar heb je wel gelijk in. 
Maar ik heb even een vraag: Op de eerste twee foto’s lijkt de broek wat donkerder en ‘vlekkeriger’ dan op de laatste twee foto’s. Op welke foto’s lijkt de echte broek het meest? 
Groetjes 

Haha, kreeg ik dit terug:

Zoals het bij de advertentie staat: blauw. Het zijn dezelfde foto's. Als ik zeg zgan dan zijn er geen vlekken gr.


Ooooo…..kee?
Ik probeerde de zinnen op allerlei manieren uit te spreken, steeds anders geïntoneerd, maar iets vriendelijks wilde het niet worden. Het bleef blaffen.

Misschien had ik onbedoeld iemand heel erg beledigd – dat kan hè – dus ik haastte me om er nog een berichtje achteraan te sturen:

Joh, ik zeg niet dat er vlekken op je broek zitten! Ik bedoel dat de stof wat ‘wolkerig’ lijkt, op de eerste twee foto’s. Op de laatste twee niet. (Dat zie je zelf toch ook, denk ik?) Ik zou graag willen weten welke foto’s de realiteit het beste weergeven.

Ik heb geen antwoord meer gekregen. Niets meer gehoord. Ook niet nadat ik nóg een keer heb gemaild met: Weet je wat, laat ook maar zitten met die vraag, ik wil hem sowieso wel.
(Voor €7,50 kun je best een risicootje lopen, tenslotte.)

De broek staat nog steeds te koop, maar ik mag hem niet.

Het intrigeert me een beetje. Met wie heb ik te doen aan de andere kant van de verkooplijn?
Wie is zij?
Iemand met heel lange tenen? Op wie het woord vlek werkt als een rooie lap op een stier? Heb ik te maken met een Friese feeks ofzo?
Of is ze gewoon kleurenblind?
Beheerst ze het Nederlands niet zo goed?


Nja.

Nog 19 dagen tot Hawaï.