Doorgaan naar hoofdcontent

Bang with Friends


'Jemig, kan het nog platter?!' riep ik uit, toen ik werd gewezen op het nieuwste Social Media platform Bang with Friends.
Maar vrijwel meteen daarna dacht ik: Ja! Ja! Wat een fantastisch idee! Dit, mensen, voegt echt wat toe aan de wereld!

Bang with Friends is een computerapp waarvoor je je aanmeldt via Facebook. Vervolgens krijg je dan een handig overzicht op je scherm van al je Facebookvrienden. En zit daar toevallig iemand bij met wie je wel eens eh… *zoekt even naar Nederlands equivalent van ‘to bang’* ….. van bil zou willen, dan kun je dit aangeven door op deze persoon te klikken.
Zonder het risico – en hierin schuilt de genialiteit – dat je een blauwtje loopt. Het lustobject in kwestie krijgt hiervan namelijk géén melding, tenzij de interesse wederzijds is!
Oftewel, zoals de ondertitel van de applicatie luidt: Your friends will never know you’re interested unless they are too. 

Ik vind het (letterlijk) fucking briljant!
Als fenomeen dan hè. Want u snapt dat het zich slecht verhoudt met het monogame karakter van mijn relatie. Maar voor anderen – en met name de introverten en verlegenen – is het een regelrechte uitkomst!

Om je kansen te vergroten is het uiteraard mogelijk om meerdere mensen aan te vinken. Of, als je echt wanhopig bent, zelfs ál je Facebookvrienden! Dit laatste houdt dan overigens wel weer een bepaald risico in, namelijk dat je wordt bevestigd in wat je misschien al wist: Er wil niemand seks met mij.


Bang with Friends. Neem het maar van me aan, het wordt een daverend succes. Sterker nog, dat ís het al: de app is net een week actief en nu al melden zich elke minuut 5 nieuwe bangers aan.

Ik kan ook meteen de volgende stap voorspellen, die volgens mij met een simpele uitbreiding te realiseren is:

Gangbang with Friends.