Doorgaan naar hoofdcontent

Niet de slimste mens



Kent u het programma ‘De slimste mens'?
Of beter gezegd, kent u de app al?
Jawel, na wordfeud, drawsomething en songpop heb ik weer een nieuwe tijd- en aandachtverslindende bezigheid: het spelletje ‘De slimste mens’ op mijn iPhone.
Nou, ik kan u vertellen aan de hand van een bedroevend lange lijst met verloren games: ik ben hem niet, die slimste mens.
En ik snap daar niets van, want dat verhoudt zich slecht met mijn score op de officiële IQ test die ik ooit maakte. Misschien moest ik toch eens wat meer aandacht gaan besteden aan het behoud van mijn hersencellen in plaats van.. nja, enfin.
Ik zou me natuurlijk gewoon helemaal niet bézig moeten houden met die verslavende ongein op die telefoon!
Ik heb daar helegaar geen tijd voor, neen!
Ik schrijf namelijk een boek.
Uh-huh, een boek.
(...)
Ik heb overwogen dit stiekem nog wat voor mezelf te houden, omdat u nu natuurlijk voortdurend gaat vragen 'Issie al af?’ maar ja; ik ken mezelf langer dan vandaag: ik kan zulks toch niet voor me houden. Bovendien zal ik op de een of andere manier mijn minder frequente aanwezigheid hier moeten verklaren; in de tijd dat ik aan het boek schrijf kan ik niet bloggen immers. 
Goed. Nuf said.

Wat meer?
Oja, Noorderzon. Het jaarlijkse festival in het plantsoen waaraan voor ons – met het Dok (het openluchtpodium op de vijver) hemelsbreed 50 meter van ons openstaande raam – niet valt te ontsnappen, al zouden we willen. Gisteravond genoten we vanaf ons dakterras van een prachtig concert van Alt-J, dat veel te kort was omdat het te laat begon in verband met autopech van de band en toch (damn you stomme regels!) om 12 uur moest stoppen. Gelukkig vond ik de cd vanmorgen in mijn dropbox. (Das leuk joh, zo’n dropbox. Daar vind je maar steeds zomaar cadeautjes in.)

Nou, dat is het wel zo’n beetje.
De man is terug van een tropisch Lowlands, we hebben nog bijna 2 weken vakantie (ik werk weer; maar juist ook dat voelt – met vader thuis bij de kinderen, die tevens zuigt, wast, kookt en boodschappen doet – als vakantie), het zonnetje schijnt, de lucht is blauw.