Doorgaan naar hoofdcontent

Voor pampus



Ja, dat was eigenlijk wel een goeie vraag.
Wat gingen Bo en ik eigenlijk doen op Pampus?
We hadden een jubileum te vieren. Met een groep meiden vrouwen, die allemaal tien jaar geleden zwanger waren, en hun kinderen van nu allemaal negen.
We kennen elkaar van een 'ben jij ook uitgerekend in december 2001' platform op internet, dat later overging in een besloten forum, onder de naam (daar gaat mijn zorgvuldig opgebouwde imago) 'Het Mutsenplein'. En hoe suf dat ook moge klinken, het is - alleen al uit documentaire-achtig oogpunt - écht heel leuk. Twaalf vrouwen (of eigenlijk zestien, maar vier waren niet mee), met totaal verschillende levens, banen, woonplaatsen, gezinssamenstellingen, maar met (in elk geval) één overeenkomst: een kind van dezelfde leeftijd.
Enfin.

Het blijkt dat foto's laten zien van een jubileum redelijk onmogelijk is zonder mijn regel (geen foto's plaatsen van anderen dan mijn gezinsleden - tenzij met uitdrukkelijke toestemming) te schenden, maar ik geef toch even een paar sfeerplaatjes van een heerlijke dag. (Een wéértje, mensen! Ik heb gewoon een bruine kop gekregen.)


Pampus is redelijk saai (en misschien had ik wat beter kunnen opletten tijdens de rondleiding) maar wél leuk om eens geweest te zijn, de boottocht ernaartoe was werkelijk fantastisch, de lunch op het strand in Muiderberg verrukkelijk, er waren lieve mensen, leuke gesprekken en twaalf blij spelende kinderen. En er werden diepe vriendschappen gesloten: