Doorgaan naar hoofdcontent

Je varkens op happy pigs zijn dood, Bo

Mijn kind van nogmaarnetnegen is nogal handig met media-apparatuur, zoals daar zijn computers, iPods, telefoons etc, alsmede met de sociale toepassingen ervan.

- Soms is dat irritant.
Als ik wel eens wat voor me uit prevel, bijvoorbeeld: 'hoe kan ik dat fotootje nou even snel verkleinen om... ' en zij dan zegt: 'Oh, dat moet je zo doen. Kijk, klikkedieklikkedieklik'. Súperirritant vind ik dat. Echt heul-heul-heul-heul irritant. Want ik ben tenslotte haar moeder en niet mijn moeder, die tien jaar geleden al heeft leren e-mailen maar het nog steeds niet durft omdat ze bang is dat ze niet meer weet hoe het ook alweer moest.

- Soms is het cool.
Een paar maanden geleden kreeg ik op klaarheldere schooldag een notificatie in mijn mailbox dat Bo een krabbel voor me had achtergelaten op hyves. Nou hyve ik natuurlijk niet - dat is echt zo 2006 - maar ik ben stiekem nog steeds in het bezit van een soort slapend account, om van binnenuit de hyve-activiteiten van mijn kinderen te kunnen controleren. (Een onzinnige gedachte, maar toe maar.)



(Waarop ik haar dus terugkrabbelde met de betreffende link, en zij vervolgens op het interactieve schoolbord haar filmpje kon laten zien. Ik vond dit dus echt zo inventief!)

- Soms is het grappig.
Als ik bijvoorbeeld ineens een email krijg (alle hyveverkeer gaat hier via mijn mailaccount) met het bericht 'Bo, al je varkens zijn dood' moet ik daar heel hard om lachen.




- Maar soms, soms is het gewoon fantastisch.
Vandaag zat ik te werken en luisterde intussen zo'n beetje mijn iTunesbibliotheek af, toen ik ineens zomaar het volgende (geluids- (ik heb er zelf een filmpje van gemaakt omdat ik anders niet wist hoe ik het kon laten horen hier))fragment voor mijn kiezen kreeg:


Huh?? Had Bo dit opgenomen? Waarmee? Met de dicteerunit van mijn telefoon ofzo? En hoe komt het dan in mijn iTunes terecht? Geen idee, ik weet alleen dat het op 6 juni was, vorig jaar.

Het maakt ook niet uit; ik heb het, dankzij mijn computer-nerd van een dochter.