Doorgaan naar hoofdcontent

(eer)Gisteren, vandaag en morgen

Gisteren schreef ik niets. Ik wilde wel, maar het gebeurde niet.
Want ik was nogal..ehm..brak.

Ik was de avond tevoren naar de voorstelling La Divina Commedia geweest, van het Noord Nederlands Toneel.
Práchtig. Het decor, het briljante acteerwerk van Merijn de Jong, alles. Vond ik. En een beetje lang, dat vond ik ook.

Omdat het een première was, was er naderhand een premièrefeestje.
Met DJ’s en hapjes en prosecco in geinige kleine flesjes.
En nou was het vast geen premièrefeest zoals men in Amsterdam gewend is, maar toch: de hele 'hip and happening'- crowd van Groningen was present.
En ik kende bijna iedereen! (Maakt mij dat niet ook heel hip? Of moet dan ook iedereen mij kennen? Ik heb wel staan dansen met naast Noraly Beyer.)

U begrijpt het al, met mijn goede voornemens ging het een beetje de mist in. Want ik was niet om 11 uur thuis. En ook niet om 12 uur en ook niet om 1 uur.
En ik denk ook dat ik meer dan 4 glazen alcohol heb genuttigd, want op een bepaald moment op de terugweg vond ik mezelf plassend in de goot tussen twee geparkeerde auto’s terwijl mijn buurman (daar was ik mee, om oppas-technische redenen) probeerde de ketting van mijn fiets er weer om te leggen.
Ja.
Dus.
Maar dit wilt u allemaal niet horen van mij natuurlijk.
Nee.
Overigens zat ik de volgende ochtend wél weer om 8.15 uur op de fiets om het kroost naar school te brengen.


Vandaag scharrelde ik voor het luttele bedrag van 80 euro de complete wintergarderobe voor eerdergenoemd kroost bij elkaar, op de kinderkledingbeurs in Haren. Waar ik heel blij van werd. Want in het geval u dat nog niet wist: voor een dubbeltje op de eerste rang is my middle name.

En morgen, mórgen, gaan we naar Schier. Met ons vijven. Ik reserveerde een bakfiets en een kindertandem. En bestelde mooi weer.
We gaan goedmaken wat toen-die-keer een beetje misging.
En ik ga zwemmen in zee.
Want dat heb ik dit hele seizoen nog niet gedaan. En als ik niet heb gezwommen in zee, dan kan ik de winter niet in. En niet aan.