Doorgaan naar hoofdcontent

Namens Anna-Maria

“Kun jij niet even wat regelen,” vroeg ze, “nu je zo close bent met Giel?”
“Nou, eh... ik weet niet of......” zei ik.
“Aaah, alsjeblieft? Voor mij?”

Tsja.
Nou.
Ik probeer wel wat.
Dan.

Hallo Giel,

Mag ik je voorstellen aan Anna-Maria. Anna-Maria is veertien jaar, ons buurmeisje en de oppas van de kinderen. Soms, als we haar mogen lenen van haar moeder, is ze zelfs een beetje ons vierde kind en nemen we haar mee op vakantie. Of naar de bioscoop. Of naar Pinkpop.

De laatste tijd is Anna-Maria een beetje uit haar doen. Een beetje in de war. Sinds bekend is gemaakt dat het Glazen Huis dit jaar in Groningen zal staan. Want daar had ze heel erg op gehoopt. Ze had het zelfs al zo’n beetje voorspeld.
Hysterisch gillend viel ze hier binnen, een dag of tien geleden. 'Ik heb het toch gezegd!!' riep ze. 'Het! Glazen! Huis! Komt! Naar! Groningen! EN IK WIL ER IN!'

Want daar gaat dit over.
Ze wil er in.
Ze wil in het Glazen Huis.
Dus niet gewoon aan het loket staan om een plaatje aan te vragen, nee, ze wil naar binnen. Daar waar jij bent, misschien. Of beter nog, waar Gerard Ekdom misschien is. (Want die vindt ze pas echt leuk, Gerard Ekdom.)
Enfin.
'Volgens mij beginnen ze er niet aan, hoor,' zei ik. 'Dan kunnen ze iedereen wel binnen laten. Nee, dat doen ze niet. Alleen als je een BN’er bent. Dan mag je meteen ook blijven slapen. Ja, of je moet al iets heel bijzonders komen doen, zoals trouwen. Maar dat mag jij nog niet.'
En zo ben ik nog een tijdje doorgegaan.
Maar ze liet zich niet van de wijs brengen.
Want als Anna-Maria eenmaal iets in haar hoofd heeft, dan heeft ze het niet ergens anders, zogezegd. Ze is dan ook al bezig een actie te bedenken om geld in te zamelen voor het ongetwijfeld weer zeer goede doel dat 3fm gaat uitkiezen. (Laat daar geen misverstand over bestaan: ze wil het Glazen Huis in, maar niet zomaar voor niks natuurlijk. Ze zet er wel wat tegenover.)

Dus.Wat ik je langs deze ongebruikelijke weg wil vragen, komt in the bottom line hierop neer:
Of je misschien iets kunt doen.
Pull some strings.
Voor Anna-Maria. Anna streepje Maria.

Alvast heel erg bedankt!

Groe...eh... Goeiemorgen,
Novy

PS: doe de groetjes aan Jurgen.



(Zo goed, schat?)