Doorgaan naar hoofdcontent

Prijsvraag

Waar is je camera als je hem haar nodig hebt!!!???
Ik reed vanmiddag, nadat we Merlijn hadden opgehaald van een vriendje, met de auto langs een woonwijk, toen ik plotseling op de rem moest.
Omdat er een vogel overstak.
Van het trottoir aan de rechterkant van de weg waggelde hij richting de vijver, aan de linkerkant van de weg.
Het was een...vréémde vogel. Een soort eend, maar dan anders. Groter. En nee, geen gans. Nou ben ik totaal niet ornithologisch onderlegd, maar een ding wist ik zeker: een vogel als deze had ik nooit eerder gezien.
Hij had rode poten. Echt roodrood. Bloedrood. Zeker niet oranje-rood. De kleur van zijn snavel weet ik niet meer. Ook rood?
Maar dan: oranje ogen! Fel oranje ogen! Of oranje mascara, dat kan ook. Of nee, dat kan natuurlijk juist niet, maar daar leek het nog het meest op.
Heel langzaam liep hij, vreemd stappend op die rode poten, terwijl hij mij strak aan bleef kijken, met zijn kop zo schuin omhoog gekanteld, een beetje smiechterig. Het was bevreemdend. Unheimisch, zelfs.
‘Wat. is. dat. voor. een. beest..’ hijgde ik tegen de kinderen. Die hem ook raar vonden. En eng. Of misschien zeiden ze dat gewoon, om mij bij te vallen. Hoe dan ook, ík kreeg er de kriebels van.
Was het een tropische vogel?
En wat deed die dan hier?
Was hij verdwaald?
Door de storm opgetild uit de dierentuin en naar hier gewaaid?
Ontsnapt uit iemands mega-volière?
Was het een gemuteerde eend?
Moest ik de politie bellen? Of beter de krant?
Enigszins in de war reed ik door naar huis. Alwaar we meteen aan het googlen sloegen. Zonder resultaat.
Zwemvogel. Rode poten. Eend. Soort eend. Grote eend. Eend met oranje wimpers. Oranje ogen. Grote vogel. Gans. Griezelige loopvogel. En dit dan in alle mogelijke combinaties. Niets. Afbeeldingen gezocht bij deze omschrijving. Niets. Niets wat leek op mijn creepy paradijsgans.
Dus.
Daarom schrijf ik deze prijsvraag uit. Degene die mij kan vertellen wat ik in 's hemelsnaam heb gezien vanmiddag, het liefst met (een link naar een) illustratie, wint. Een..eh..badeend.