Doorgaan naar hoofdcontent

Wii niet?

Ook wij hebben een Wii. Aan elkaar cadeau gedaan, Henk en ik, toen we onlangs 12eneenhalf jaar getrouwd waren. (Bloos.) Ja, 12eneenhalf jaar getrouwd. Dat hebben we natuurlijk van tevoren angstvallig stil gehouden. Stel je voor dat iemand verwacht dat je het gaat vieren, in een gehuurd zaaltje. Of dat je wakker wordt en er staat ineens een erehaag in je tuin 'voor het koperen bruidspaar', daar moet je toch niet aan denken.
Naast dat het 'soooo three generations ago' is, heeft het ook iets onnatuurlijks, zo'n 12eneenhalf jarig jubileum. Stel (stel hè) je bent getrouwd in mei, dan voelt het toch gewoon raar om dat ineens in november te gaan herdenken! Alleen al het weer doet je niet als vanzelf teruggaan naar die 'mooiste dag van je leven'. Nou is dat niet helemaal een eerlijk voorbeeld, omdat we in Zuid-Frankrijk zijn getrouwd en het daar op 25 mei 1996 wel hééél erg mooi weer was, maar toch.

Enfin, we hebben het stiekem samen maar een beetje gevierd. Herinneringen opgehaald en tegen elkaar gezegd dat het toch wel heel stoer is dat we nog steeds gelukkig zijn. En dat onze trouwdag eigenlijk voelt alsof het gisteren was. Totdat ik me met een schok realiseerde dat wijzelf nu dus ook 12eneenhalf jaar ouder zijn dan ... gisteren. Waaahh! We worden oud waar we bijstaan!
(Hoewel, ales is relatief: volgens onze wii-fitnessleeftijd hadden we ook makkelijk 25 jaar getrouwd kunnen zijn.)